שיקום של שבר בקרסול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לאחר שבר בקרסול שחובר בניתוח. 1 מהם התרגילים המומלצים ? 2 מהו קצב ההחלמה השכיח ? 3 האם ההחלמה בד'כ מלאה ?

תשובה:
לא פירטת את מיקום וחומרת השבר. חשיבות יתרה ישנה למעורבות משטחים מפרקיים בעצמות השבורות; שבר תוך- פרקי עלול לפגוע בטווח ואיכות התנועה. בכל אופן, אם יש נתוני פתיחה טובים (לא שבר מרוסק ולא תוך- פרקי ) הרי שצפוי איחוי בתוך 6 שבועות לערך. אז תהיה ביקורת כולל צילום, ובכפוף למצב יותאם שיקום. כמובן שאם מדובר בשבר שונה , תשתנה גם התמונה והשיקום. השיקום יכלול השבת המפרקים לטווחים המיטביים, דריכה והליכה- תפקוד בנשיאת משקל, שיווי משקל ועוד- על מנת להשיג תפקוד טוב. ראיתי מטופלים לאחר שברים מורכבים שרצים ומתפקדים בלי כאב כלל, אז לא להתייאש ולהתחיל שיקום מוצלח . לתרגילים נסי לחפש ב google בערך exercises ankle sprain http://www.google.com/search?...Search רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות