מתי יש לקחת אומפרדקס, בבוקר או בערב ?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקבל אומפרדקס. בעלון נאמר לקחת לפני הארוחה, עדיף בבוקר. רופא המשפחה אמר לי לקחת בערב, והרוקחת בקופ"ח אמרה לקחת חצי שעה אחרי האוכל . אני מקבל אספירין ופלאויקס ואיקאפרס לאחר צנתור וכן קסטרל בגלל פרוסטטה. אז מתי לקחת את האומפרדקס ?

תשובה:
אכן ההמלצה הרשמית היא לקחת את התרופה אומפרדקס (או בשמה הגנרי אומפראזול - Omeprazole) לפני הארוחה, ובעדיפות לפני ארוחת הבוקר. מאחר והרופא שלך המליץ לך אחרת, כדאי שפשוט תשאל אותו מה הסיבה להמלצתו.