פענוח בדיקת צפיפות עצם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 68. אלה תוצאות בדיקת צפיפות עצם שעברתי: עמוד שדרה צפיפות עצם ממוצעת בחוליות 1.098 אחוז מהממוצע של שיא מסת העצם 91 הערך T.score סטיית תקן - 0.9 ירך צפיפות עצם בצוואר הירך ימין 0.816 צפיפות עצם בצוואר הירך שמאל 0.815 אחוז מהממוצע של שי

תשובה:
בדיקת צפיפות עצם משמשת להערכת מסת העצם. מסת העצם באדם מגיעה לשיא סביב גיל 20, ואז מתחילה לפחות. בנשים תהליך זה מואץ עם תום הווסת ונאמד בכ-1% עד 5% בשנה. אבחנה של אוסטאופורוזיס נעשית לפי סטיית התקן של מסת העצם בהשוואה לזו המקסימלית (הנמדדת בצעירים): עד 1: בדיקה תקינה 1 עד 2.5: אוסטאופניה (דלדול עצם) מעל 2.5: אוסטאופורוזיס מכאן שהבדיקה שעברת תקינה. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד