טיפול חדשני בלופוס בדיאליזה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

דודתי חולת לופוס. לא מזמן התפרסמה בתוכנית טלוויזיה כתבה על חולי לופוס, בה נאמר שישנו מחקר חדש שטיפולי דיאליזה יכולים להעביר את המחלה. הטיפולים מבוצעים בבית החולים הדסה. האם ידוע לכם על הטיפולים האלה? והאם ישנו מידע נוסף בנושא?

תשובה:
לצערי לא צפיתי בתוכנית זו. מצאתי מידע בנושא זה האומר כי ישנה אפשרות לסנן את הדם מהנוגדנים הגורמים למחלת הלופוס, טיפולי פלסמה, טיפול נסיוני, הקשור בלופוס, ומתייחס לפלסמה-פרזיס - תהליך בו אנטי אנטיגנים מזיקים מסוננים מחוץ לנוזל הדם (פלסמה). להלן קישור לאתר מרפאת הלופוס בהדסה. אולי דרכם תוכלי לקבל מידע נוסף: http://www.hadassah.org.il/.../Clinics/Lupus+and+autoimmune