עקמת תנוחתית כתוצאה מנפילה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בני נפל על גבו, נשלח לצילום. בתשובה נכתב: "בע"ש מותני ניתן להבחין בעקמת באזור מעבר גבי-מותני עם קמירות לשמאל ללא סיבוב החוליות, לא נראית בצילום מכוון לעה"ש הגבי. מסיק מכך כי העקמת הנ"ל תנוחתית." בני עד היום אף פעם לא סבל מכאבים ורק מאז הנפילה מתלונן שכואב לו הגב. האם ייתכן שכתוצאה מן הנפילה קרה לו משהו? מהו המושג עקמת תנוחתית? האם הוא צריך לשמור ולא להרים דברים כבדים?

תשובה:
'תנוחתית' אומר שזאת עקמת לא מולדת אלא משנית לכאב או להתכווצות שרירים. לכן, כאשר השרירים יתרפו והעקמת תתיישר, הכאבים יחלפו. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט