דלג לתוכן

8 סימנים למערכת יחסים בריאה

האם מערכת היחסים שלכם בריאה? כפי שישנן בדיקות שעוזרות לנו לזהות בעיות גופניות, כך ניתן להבחין בסימנים המעידים על בריאות הקשר שלכם. לפניכם 8 סימנים לקשר בריא

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/01/2019
2 דקות קריאה

רובנו יודעים שמומלץ מאוד לערוך בדיקות שגרתיות כדי להעריך את בריאות הגוף ולאתר בעיות בשלבים מוקדמים ככל שניתן. בדומה לכך, מומלץ לבדוק גם את בריאות הקשר שלנו. ייתכן ותגלו כמה חולשות הזקוקות לחיזוק, ואולי אף כמה בעיות רציניות יותר הדורשות טיפול. 

הן אם אתם מחליטים לשבת יחדיו או כל אחד בנפרד ואחר כך לשתף אחד/ת את השני/ה, הנה הדברים שמאפיינים מערכת יחסים בריאה ושכדאי לבחון אם הם מתקיימים בקשר שלכם.

1. אוהבים ומקבלים אתכם

עד כמה שזה נשמע בנאלי ומובן מאליו, במערכת יחסים בריאה אתם אמורים להרגיש שאוהבים ומקבלים אתכם כמו שאתם, וזה למרות שאתם שונים בהרבה דברים מבן/ת זוגכם, והדברים הללו לא פעם עלולים להיות מרגיזים.



2. בן/ת הזוג מהווה מקום מבטחים

כשאתם נתקלים בקשיים מסוימים בחיים, אתם מרגישים נוח לפנות לבן/ת הזוג שלכם והוא/יא אליכם. אתם מרגישים תחושה של הקלה רק מלהיות בנוכחותו של בן/ת הזוג. 



3. עידוד הדדי לפתח תחומי עניין

אחד הדברים היפים במערכת יחסים זה שהם מציעים בסיס תומך שממנו אתם יכולים לצאת ולחקור את המחשבות, תחומי העניין והמאווים שלכם. בקשר בריא אתם מעודדים אחד/ת את השני/ה לפתח את עצמכם גם מחוץ לקשר.



4. כבוד ועניין הדדי 

אתם מעריכים ומכבדים תכונות אחד/ת של השני/ה. לא משנה כמה זמן אתם ביחד, אתם תמיד תתעניינו ותרצו להכיר עוד את בן/ת הזוג שלכם, והם אתכם, את השינויים הקטנים והגדולים שעוברים עליהם במשך היום ולאורך השנים. 




כבוד ועניין הדדי והתחושה כי בן הזוג מהווה מקום מבטחים, יהוו אינדיקציה למערכת יחסית בריאה




5. מערכת היחסים שלכם חשובה לכם מאוד

שניכם מעריכים ותמיד מתעדפים את הקשר שלכם. זה יכול להתבטא בהקדשת מקום וזמן בלב ובראש לבן/ת הזוג, או בבילוי זמן איכות וטיפוח של הקשר ביחד.



6. אמון

אתם סומכים אחד/ת על השני/ה שתקבלו תמיכה רגשית בכל עת. מערך התמיכה הרגשית מתבטא באופן אינדיבידואלי, תמיכה אחד/ת בשני/ה, אך גם באופן זוגי - תמיכה בזוגיות עצמה.



קראו עוד: 5 הבעיות המרכזיות שיכולות להרוס לכם את היחסים - והפתרונות 



7. הרגשה נוחה עם אינטימיות

אתם נפתחים אחד/ת לשני/ה, חולקים הרגשות ומחשבות אינטימיים מאוד, שמעמידים אתכם במקום פגיע מאוד. כשאתם עושים זאת, אתם למעשה שומרים על הנפרדות שלכם כאינדיבידואל, למרות שאתם מרגישים קרובים מאוד.



8. ניהול קונפליקטים 

אתם מתמודדים עם קונפליקטים באופן מכובד והדדי. אתם חושפים מספיק את הרגשות שלכם ומרגישים שהקשיבו לכם עד הסוף, וגם הצד השני מרגיש כמוכם. בצורה זו ניתן להתקדם לעבר פתירת בעיות בצורה משותפת, כצוות.


נסו לבחון כל אחד מהסימנים הללו בצורת שאלות: האם אני מרגיש באזורים/סיטואציות אלו חזק, האם אני מרגיש חלש, האם אני מרוצה? למשל, אני מרגיש לא מרוצה בוויכוחים כי אני לא צמיד מצליח להגיד את כל מה שעל ליבי, או אני מרגיש לא בטוח ברגעים אינטימיים ולא נפתח מספיק. שוחחו עם בני הזוג שלכם על דברים שלמדתם מהבדיקה הקצרה הזו לטובת שיפור הקשר, כמו גם הקשיבו למה שלבן/ת הזוג שלכם יש להגיד על הבדיקה הזו. אם אינכם מצליחים להתמודד לבד עם הבעיות שעלו, אל תהססו לפנות לעזרה מקצועית.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
ד"ר בוריס סחנוביץ
ד"ר בוריס סחנוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופא בכיר
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

בניהולו של עדית רונן סתר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו