17/07/19 17:00
אדל
ביוץ וזריקת אוביטרל
שלום רב, הזרקתי אוביטרל בשעות הצהרים כשגודל הזקיק היה 19 מ"מ עובי רירית 7.4. כמו כן תוצאות בדיקת הדם של אותו בוקר לא העידו על כך שהחל הביוץ (LH-7.90, PROGESTRONE-2/2). רציתי לדעת האם הזריקה לא התבצעה מוקדם מידי? האם הזריקה בעצם עוצרת באיזשהו אופן את גדילת הזקיק ואת עובי רירית הרחם? יש לציין שהמחזור סדיר, אכן מתרחש ביוץ טבעי ולא מתבצעת הזרעה (רק למטרת תזמון הביוץ).
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
11/07/19 14:40
שני
הזרעה
עשיתי הזרעה ב17/6 ועשיתי היום בדיקת היריון ביתית יצא חיובי איך אני מחשבת את גיל ההיריון?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
06/07/19 22:50
סוזי
הזרעה ראשונה
שלום, במידה והזרעה ראשונה לא מצליחה האם הסיכויי עולה בהזרעה שנייה? מה ההבדל בין ראשונה לשנייה? כמות ההורמונים שהגוף מתרגל או שזה לא קשור..מדוע אומרים שהסיכויים גדלים מהזרעה להזרעה ומנגד יש נשים שעושות שש הזרעות ולא מצליחות..מנסיונך מה הסיבה..
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
06/07/19 20:14
קרן
אוטרוגסטן 100
שלום אני אחרי 2 לידות מוקדמות לפני שבוע 37 וגם לאחר 2 הפלות הביאו לי אוטרוגסטן 100 ומרו לי לקחת אותו ישר אחרי הביוץ רופא אחד אמר לי לקחת 1 ביום ורופא שני אמר לי לקחת 2 ביום מה מומלץ מפחדת לעשות נזק
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
04/07/19 13:03
עדן
ביוץ
היי, בת 25 נשואה טריה מעוניינת להכנס להריון ראשון , מחזור סדיר של 30 יום התחלתי לבצע בדיקות ביוץ אתמול בבוקר קיימנו יחסים ובצהריים עשיתי בדיקת ביוץ שיצאה חיובית היום ביצעתי עוד אחת ויצא שלילי משמע שככל בנראה הביוץ היה היום . האם מומלץ לקיים יחסים גם היום או שהיחסים של אתמול תפסו ? תוך כמה זמן אוכל לבצע בדיקת הריון לראות אם נקלט הריון ? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ביוץ
04/07/19 13:09
ד"ר גיל ירושלמי
הייתי מקיים יחסים גם היום לא יכול להזיק יכול רק להועיל. בדיקת הריון עוד שבועים תהיה אבחנתית.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
04/07/19 11:01
מירבוש
הזרעה בפעם הראשונה
היי ד"ר אשמח אם תוכל לעזור לי בתאריך 01/07/19 עברתי הזרעה ראשונה לפני ההזרעה הזרקתי במשך 4 ימים גונאל אף על מינון 62.5 עשיתי ביום שישי מעקב זקיקים ובדיקות דם במעקב היה לי זקיק בגודל 15 ועובי ריר רחם 7.3 הרופא אמר לי להזריק ביום שישי ושבת גונאל אף 62.5 ובמוצאי שבת ב23:00 להזריק אוביטרל מינון 62.5 ויום שני הלכתי להזרעה עכשיו כמה ימים אחרי ההזרעה יש לי כאבי גב תחתון וסליחה על האי נעימות יש גם הפרשות האם זה נורמלי? אשמח לתשובה תודה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הזרעה
04/07/19 11:41
ד"ר גיל ירושלמי
מה שאת מתארת נשמע נורמלי. במידה והכאבים עזים מומלץ להיבדק.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
02/07/19 11:24
ספיא
עשיתי הזרעה 1 לפני שנתיים, וברוך השם יש לי ילד מתוק בן שנתיים. מעוניינת לבצע בפעם ה2.
הזרעה תוך רחמית בפעם 2.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הזרעה
04/07/19 09:19
ד"ר גיל ירושלמי
רעיון מעולה. חשוב לקחת חומצה פולית לפחות חודש לפני הכניסה להריון.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
25/06/19 17:40
קרן
ביוץ לאחר הפלה
שלום אני 5 שבועות לאחר הפלה בשבוע 6 הדופק של העובר הפסיק לפני שבוע היה לי מחזור ביום חמישי יש לי היסטרוסקופיה אבחנתית רציתי לדעת אם הביוץ יגיע כרגיל כמו בכל מחזור או שהבדיקה יכולה לעקב את הביוץ
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ביוץ לאחר הפלה
02/07/19 10:27
ד"ר גיל ירושלמי
יכול להיות ביוץ כרגיל לאחר מחזור גם אם היתה הפלה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
26/06/19 00:02
יעל
זיהוי ביוץ
אני מנסה לעקוב אחרי הביוץ עם ערכה לבדיקת ביוץ מזה כחודשיים. אני מרגישה את הביוץ בכאב בטן אבל לפי הבדיקה אין עלייה של ההורמון בימים שלפני ואחרי או תוך כדי. הגיוני?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
זיהוי ביוץ
02/07/19 10:26
ד"ר גיל ירושלמי
הערכות לא עובדות לכולן. אם יש ספק ניתן לבצע מעקב זקיקים עם US (ולפעמים לשלב בדיקת דם)
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
30/06/19 21:34
ליאת
הזרעה
שלום, אני מעוניינת להרות עם בת לאחר 3 בנים מה הייתם ממליצים לי לעשות הזרעה ללא הפרדת זרע יומיים לפני הביוץ או הזרעה עם הפרדת זרע? כמו כן האם יש ערך מוסף להזרעה כפולה יום אחרי יום? תודה!!!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הזרעה.
02/07/19 10:25
ד"ר גיל ירושלמי
הי, כל השיטות המבוססות על הזרעה לא באמת מבטיחות ברמה סבירה מין עובר רצוי ולכן אני לא ממליץ עליהן. רק בהפריה חוץ גופית עם דגימה של העובר ניתן לקבוע מין בוודאות. בישראל ניתן לבצע רק באישור וועדה במשרד הבריאות (לרוב רק אחרי 4 ילדים מאותו מין).
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
20/06/19 14:42
דנה
היי לגבי בדיקות הורמנליות
שלוש דוקטור.... נעשו לי חודש שעבר בדיקות בזמן המחזור Fsh 14.2 Estrdiol e2- 233 Lh- 5.70 Prolactin 576 ביום השני למחזור זה בוצע בעקבות התשובות הנל רופאת הנשים שלחה אותי שוב לבדיקות דם החודש להלן התשובות . עשיתי ביום השני וביום השלישי להלן התשובות ביום השני Fsh -11.20 Estrdol e2 -268 Lh- 4.20 Protclin- 611 וביום השלישי הקריטי והחשוב. Estrdiol- 316 Lh 5.3 Progesterone-1.8 Fsh 9.9 Prolactin.-985)לא הייתי ערה שעתיים ) אני בחורה בת 27 וחצי . היתי אצל רופא פריון וישר דיבר איתי על זה שזה חריג לגיל שלי ואני צריכה לעשות הקפאת עוברים או ביציות. האם זה גבולי וחד משמעי שהפרופיל הורמנלי לא תקין? או שהוא בסדר בגבול העליון פשוט? אף אחד לא מסביר לי כמו שצריך ומביא את דעתו ורק שולחים אותי לעוד בדיקות ועוד. תודה רבה(:
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקות הורמונליות
20/06/19 17:33
ד"ר גיל ירושלמי
אם נתון הfsh ביום 2 הוא 14 זה עשוי להצביע על רזרבה שחלתית נמוכה. לפני שהייתי הולך לכיוון של הקפאת ביציות הייתי מבצע בדיקת אולטראסאונד לספירת זקיקים קטנים בתחילת במחזור סביב יום 4 afc ושוקל לבצע בדיקת amh שפחות תלויה ביום המחזור. הבדיקה השניה והשלישית פחות אבחנתיות כי רמת e היא מעל 250-300 ועשויה להוריד באופן מלאכותי את רמת הfsh.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תודה רבה דוקטור על התשובה המהירה וצריכה עוד עזרה
20/06/19 17:49
דנה
אגיד לך את זה ככה ביום שבת קיבלתי מחזור בשעה 12 וביום ראשון עשיתי בדיקה שלא כתבתי חשבתי שהיא לא רלוונטית כי היא שליה אותי שלושה ימים ברצף לעשות והוצאות היו אסרדיול 246 Fsh 10.6 זה עדיין נישב לבחורה בגילי גבוהה? שאלה שניה במידה ואני אעשה אולדסאונד למעקב זקיקים ביום ברבעי כבר אין לי ככ מחזור . המחזור שלי סדיר כל 26 יום מאז שאני עוקבת אחריו 7 חודשים שאלה שלישית אחרונה אני כרגע עם בן זוג שברוב לוודאי יציע נישואים בקרוב לפי החישוב שלי נתחתן בערך בעוד שנה וחצי האם אתה ממליץ להתחיל לנסות מעכשיו ?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תשובה
25/06/19 15:33
ד"ר גיל ירושלמי
הייתי בכל מקרה משלים את הבדיקות שרשמתי לך לפני קבלת החלטה. בנתוני הגיל שלך כנראה שבכל מקרה אם תתחילי לנסות סביב גיל 29 יהיה בסדר.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
היי דר לאחר קבלת תשובות
30/06/19 12:52
דנה
היי דר קיבלתי את התשובה של ה Amh יצא לי 1.4 איך נתון כזה הפוך מהבדיקות דם שעשיתי fsh ואסטרדיול שהיו לי גבוהים?? מה זה אומר
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
Amh
30/06/19 13:22
ד"ר גיל ירושלמי
הנתון מעיד על רזרבה שחלתית יחסית נמוכה לגילך. קשה לדעת מה ילד יום ומה יהיה עוד חמש או עשר שנים. לדוגמא לאחרונה ביצעתי שאיבת ביציות לצורך הקפאה למטופלת עם רמות amh דומות אולם בגיל 36 - נשאבו 12 ביציות לאחר גירוי שחלתי במינון גבוה (והוקפאו 11).
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
25/06/19 14:01
חוששת
סיכוי להריון? חששות
שלום רב, אתמול בעת יחסים הקונדום נקרע בעת השפיכה, שלושה ימים אחרי סיום המחזור, 18/6 קיבלתי מחזור. הבעיה שאני עם סנוזיטיס, לוקחת אנטיביוטיקה צפוויט פורטה, ובנוסף כדור שמייבש CLARINASE REPETABS, האם יש סיכוי לביוץ מוקדם? יש לי מה לחשוש? האם ישנה סיבה לקחת את גלולת היום שאחרי? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
סיכוי להריון
25/06/19 15:35
ד"ר גיל ירושלמי
במידה ואת לא מעוניינת בהריון יש בהחלט מקום לשקול נטילת גלולה כמו אלה או פוסטינור.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
22/06/19 00:54
סיון
בדיקות לקראת הזרעה
שלום, אני מתוכננת לעשות הזרעה במחזור טבעי. רופא הפריון שלי שלח אותי ביום ה-10 לבדיקת זקיקים ודם. התוצאה הייתה: זקיק 15 בשחלה הימנית ובדיקות הדם הראו שהאסטרדיול 375, הפורגסטיון 1.2 וה-LH 7.5. שלח אותי היום לבדיקה נוספת (יום 11): זקיק 12 בשחלה הימנית אסטרדיול 513 הפורגסטריון 1.1 וה-LH 6.9 לאחר התוצאות של היום ביקש שמחר בבוקר (שבת) להזריק אוביטרל ובראשון בבוקר לגשת לעשות הזרעה. הנתונים קצת מדאיגים אותי, האם נכון לגשת בראשון? תודה ראש, סיון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקות לקראת הזרעה
25/06/19 15:34
ד"ר גיל ירושלמי
הנתונים לא מדאיגים אבל לא אני לא הייתי מזריק אוביטרל יום לאחר שנצפה זקיק 12 אלא הייתי מבצע מעקב בראשון.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
28/04/19 22:00
ננה
בדיקות דם תקינות?
שלום, אני בת 33, יש לי ילד בן 8. נישואים שניים, אנו מנסים להרות שנה ו4 חודשים. לציין כי המחזור שלי סדיר, בין 25-28 יום, ביוץ שנבדק במקלונים, בין היום ה11 ל12 מיום קבלת המחזור. בבדיקה עובי הרירית 13 מ"מ 15 יום מיום קבלת המחזור. אשמח לדעת האם הבדיקות דם תקינות או שמעיד על רזרבה שחלתית נמוכה? ביום ה3 למחזור: LH -3.6 ESTRADIOL E-2 - 190 FSH - 6.6 PROLACTIN - 172 TSH - 0.9 DHEA SULPHATE - 4.1 תודה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקות דם
30/04/19 10:57
ד"ר גיל ירושלמי
בדיקות בדם תקינות אין עדות לרזרבה שחלתית נמוכה. ההמלצה היא לבצע בדיקת זרע לבן הזוג.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דרכי טיפול לתוצאות המצ"ב
14/05/19 19:16
ננה
שלום, אשמח לדעת מה הם דרכי הטיפול לתוצאות בדיקת הזרע הנ"ל: התנזלות תקינה צבע לבנבן שקוף PH - 8 נפח - 2.4 ריכוז תאי זרע 1 (mil/ml) כמות תאי זרע בזרימה 2.4 (mil) אחוז תנועה כללית 26% איטית 21% במקום 5% סה"כ תאי זרע בתנועה 0.6 (mil) אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות 10% חיות 40% צורות תקינות 5% צורות פתולוגיות 95% סיכום: Oligozoosoermia Astenozoospermia Teratozoospermia האם התשובות תקינות? ואם לא, כיצד ניתן לטפל? תודה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקת זרע
16/05/19 15:41
ד"ר גיל ירושלמי
תוצאות בדיקת הזרע לא תקינות מבחינת כמות הזרע וריכוזו. במצב כזה מומלץ לחזור על הבדיקה בפער של חודשיים ולפנות לאורולוג לבדיקה כולל אולטראסאונד אשכים. בנוסף מומלץ לבצע בדיקה הורמונלית. לגבי טיפול ראשית יש לראות אם התוצאות חוזרות על עצמן ואז להחליט על הטיפול.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דרכי טיפול לתוצאות המצ"ב
16/05/19 16:53
ננה
תודה רבה. בוצעו בדיקות דם הורמונליות לבעלי הכל יצא תקין מלבד Fsh - 15.71 ובדיקות דם כלליות שגם הם יצאו תקינות למעט, כולסטרול, וטריגלצרידים גבוה מעט. הבנתי שfsh מסתדר עם התוצאות של בדיקת הזרע.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תוצאות בדיקה - זרע
19/05/19 10:51
ד"ר גיל ירושלמי
FSH אכן מעט מוגבר ויכול להעיד על פעילות ירודה של האשכים. בכל מקרה הטיפול יכלול ככל הנראה הפריה חוץ גופית. חשוב להשלים את כל הבדיקות כולל בדיקת זרע חוזרת.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תוצאות בדיקה חוזרת
06/06/19 09:19
בדיקה חוזרת
שלום, להלן תוצאות בדיקה חוזרת: התנזלות תקינה צבע לבנבן שקוף PH - 8 נפח - 2.4 ריכוז תאי זרע 1 (mil/ml) כמות תאי זרע בזרימה 2.4 (mil) אחוז תנועה כללית 25% בינונית 4^ איטית 8% במקום 13% סה"כ תאי זרע בתנועה 0.6 (mil) אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות 10% חיות 40% צורות תקינות 4% צורות פתולוגיות 95% סיכום: Oligozoosoermia Astenozoospermia Teratozoospermia טרם בוצעה בדיקת אורולוג. האם יש שיפור לטובה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תוצאות בדיקה חוזרת
06/06/19 09:21
בדיקה חוזרת
שלום, להלן תוצאות בדיקה חוזרת: התנזלות תקינה צבע לבנבן שקוף PH - 8 נפח - 2.4 ריכוז תאי זרע 1 (mil/ml) כמות תאי זרע בזרימה 2.4 (mil) אחוז תנועה כללית 25% בינונית 4% איטית 8% במקום 13% סה"כ תאי זרע בתנועה 0.6 (mil) אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות 10% חיות 40% צורות תקינות 4% צורות פתולוגיות 96% סיכום: Oligozoosoermia Astenozoospermia Teratozoospermia טרם בוצעה בדיקת אורולוג. האם יש שיפור לטובה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקת זרע
20/06/19 17:36
ד"ר גיל ירושלמי
תוצאות סהכ דומות לבדיקה הקודמת.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
06/06/19 21:23
רחלי
תמיכה
שלום ד"ר, אני אחרי הזרעה, בטא בחמישי הבא. מקבלת תמיכה אוטרגוסטרן. רציתי לשאול האם ניתן להפסיק את התמיכה יום לפני מועד הבטא? עקב נסיעה לחול בתחילת יולי אני חוששת שלא אספיק לעשות הזרעה נוספת אם המחזור יאחר בגלל התמיכה. השאלה שלי אם זה לא עשוי לגרום לנזק במידה והבטא תהיה חיובית, בהתחשב בכך שלא תמיד נותנים תמיכה לאחר הזרעה? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תמיכה
20/06/19 17:35
ד"ר גיל ירושלמי
קשה לדעת. תלוי מה הסיבה שנתנו לך את התמיכה. במידה ויש רמות נמוכות של פרוגסטרון אז צריך את התמיכה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
06/06/19 15:19
שיר
שלום
אני בשבוע 5 (ivf)בטא ב3.5 360. ביומיים האחרונים כאבי גב ובטן המזכירים כאבי מחזור. יש סיבה לדאגה? האם עדיין מותר להמשיך בשגרת חיים רגילה? ספורט?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שלום
20/06/19 17:34
ד"ר גיל ירושלמי
כאבי בטן קלים בשבוע 5 נורמליים. אם הכאבים יותר משמעותי אז בכל ספק מומלץ לבצע בשלב זה בדיקת אולטראסאונד לוודא נוכחות שק הריון ברחם. פעילות גופנית מותרת בשלב זה במידה והשחלות לא מאוד מוגדלות (גרוי יתר).
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/06/19 15:21
אופיר
מעקב זקיקים
מעקב זקיקים ביום 12 למחזור (קיבלתי מהיום השני למחזור עד השישי גונל 37.5 ומאז ללא הורמונים שחלה שמאלית: הערות: החזרים צלולים בקוטר 25 מ"מ, 20 מ"מ, 26 מ"מ, 16 מ"מ בנוסף נצפה החזר עכור בקוטר 16 מ"מ 2 שאלות: 1. מה הכוונה בהחזרים צלולים? זקיקים? 2. הבנתי שהחזר עכור הכוונה לציסטה, הופיעה בפעם הראשונה החודש. האם יכולה להפריעה לקליטת הריון? תודה רבה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
מעקב זקיקים
20/06/19 17:29
ד"ר גיל ירושלמי
1. נראה שמדובר בזקיקים 2. ממצא עכור בקוטר 16ממ לרוב לא מפריע בקליטת הריון רבל צריך לעקוב ולהתייחס אליו ואל מכלול האנמנזה במידה וממשיך להיות או גדל.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
18/06/19 19:32
לושלוש
לפני החזרה של עובר מוקפא
שלום רב, אני לפני החזרת עובר מוקפא, והיום ביצעתי בדיקת דם. התוצאות כדלקמן: אסטרדיול - 1626 פרוגסטרון - 0.9 LH - 13.2 האם התוצאות תקינות? האם ניתן לדעת מתי תהיה ההחזרה? תודה רבה!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
החזרת עובר קפוא
20/06/19 17:27
ד"ר גיל ירושלמי
חשובה בדיקת אולטראסאונד להערכת מועד ההחזרה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
11/06/19 19:58
יעל
סיכויי הצלחה בהזרעה
שלום 1.אשמח לדעת מה סיכויי ההצלחה בטיפול הזרעה במקרה שבו ידוע על בעיה במורפולוגיית הזרע (3% תקינים, יתר המדדים תקינים) 2 ובנוסף, ע"פ בדיקות פוריות של האישה התוצאות תקינות לגמרי. במקרה זה, האם עלי להזריק הורמונים להגברת סיכויי ההפריה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
סיכויי הצלחה
20/06/19 17:10
ד"ר גיל ירושלמי
בהנחה ששאר נתוני הזרע תקינים סיכויי ההצלחה תלויים בעיקר גיל האישה ובמשך אי הפריון. במידה ומנסה להרות מעל לשנה גם אם הנתונים שלך תקינים מקובל להזריק הורמונים להעלאת הסיכויים.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
11/06/19 17:15
לולי
הזרעה ראשונה אחרי ביוץ
שלום רב בתאריך 5.6 מעקב זקיקים אחרי 5 ימים של לטרוזול מהיום ה5 למחזור. ראו זקיק בגודל 16 ב.ד: ESTRADIOL(E2) 353.31 PMOL/ LH 5.37 MIU/ML PROGESTERONE 0.33 NMOL/ יום למחרת ביום חמישי שוב במעקב זקיק בגודל 17 ובדיקות דם: ESTRADIOL(E2) 623.88 PMOL/ LH 5.48 MIU/ML PROGESTERONE 0.50 NMOL/L קיבלתי הנחייה להזריק אוביטרל במוצאי שבת ולהגיע להזרעה ביום שני בבוקר בגלל שהיה חג ביום ראשון. בראשון משעה 5 לפנות בוקר עד שעה 13:00 בצהריים היו לי כאבים חדים בצד שבו היה הזקיק....האם זה מראה שהיה ביוץ בזמן הזה ? אם כן....האם ההזרעה יום למחרת בשעה 12:00 (רק אז קיבלו אותי) מועילה? יש סיכוי ? תודה רבה!!!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הזרעה
20/06/19 17:08
ד"ר גיל ירושלמי
הביצית מחזיקה בערך 24 שעות אחרי הביוץ אז גם אם בייצת בראשון יש סיכוי. נקווה..
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
19/06/19 13:58
אדל
מעקב זקיקים וביוץ
שלום רב, אציין שאני ובעלי שומרים נידה ואנו מנסים להיכנס להריון בשנה האחרונה. המחזור שלי סדיר (כל 27-28 ימים), וגם יחסית קצר (5 ימים). בחודשיים האחרונים ביצעתי מעקב ביוץ. המעקב של החודש הראשון: -ביום התשיעי מתחילת הוסת: זקיק 18 -ביום השניים עשר: זקיק 24. במעקב של החודש השני: -ביום השביעי מתחילת הוסת: זקיק 13 -ביום העשירי: זקיק 18 (עובי רירית 7.6) -ביום השניים עשר: זקיק 22 (עובי רירית 8.6), זה היום בו קיימנו יחסים. יש לציין כי ביום העשירי כבר הרגשתי כאבי ביוץ ונראו גם הפרשות של ביוץ, וביום שלמחרת פסקו הכאבים ונראתה הפרשה אחרת (צמיגית כמו שרואים לאחר ביוץ). תוצאות בדיקת דם יצאו תקינות. רציתי לדעת האם הביוץ שלי מוקדם יחסית והאם כדאי לשקול לקחת כדור שדוחה ביוץ? בנוסף, האם יוצא מצב שכל חודש אני "מפספסת" את הביוץ (מקיימים יחסים בדרך כלל ביום ה12 שלאחר קבלת הוסת).
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
08/06/19 19:14
נעם
בדיקות דם ומעקב זקיקים
שלום. מנסים להיקלט כבר 8 חודשים, על פי המלצת הרופא עברתי הזרעה ללא הורמונים וללא אוביטרל. יום לפני ההזרעה הנתונים היו: E-2 1222 LH 50 Progesteron 2.6 כמו כן, במעקב זקיקים נצפה זקיק אחד 23 ממ, רירית 12 ממ, ללא נוזל בדוגלס. כל זאת היה כאמור יום לפני ההזרעה. הרופא קבע לי הזרעה לבוקר שלמחרת. האם סביר לפי הנתונים הללו? מזכירה שזה היה ללא אוביטרל וללא הורמונים. תודה רבה וחג שמח!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המשך
08/06/19 19:16
נעם
החשש שלי הוא שפספסנו את הביוץ...
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
04/06/19 19:07
הילה
שאלה דחופה - הזרעה
רקע כללי: בעלת שחלות פוליציסטיות לאחר הזרעה ראשונה שלא צלחה (בטא 1.2) מיועדת להזרעה שניה. אני ביום השישי לוסת ולקחתי גונל 37.5 חמישה ימים. במעקב זקיקים שבוצע היום: שחלה ימין: 26×26 28×28 29×2 שחלה שמאל: 9×10 10×10 עובי אנדומטריום 5.3 ממ בדיקת דם מהבוקר: E-4.5 LH - 4.8 P- 0.37 הרופא המליץ לוותר על הזרעה ולקיים יחסים באופן טבעי אך אנחנו בנידה וזה לא אפשרי. ע"פ הנתונים הנ"ל האם תוכל לומר לי מתי בערך אמור להיות ביוץ טבעי?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שאלה דחופה - הזרעה
04/06/19 20:02
הילה
בשחלה ימנית התכוונתי ל 29×29 שכחתי לציין שהמחזור הטבעי שלי ללא הורמונים הוא בסביבות 32 יום
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שאלה דחופה - הזרעה
04/06/19 20:30
הילה
תיקון: E2-415.24
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ביוץ
04/06/19 21:47
ד"ר גיל ירושלמי
לפי בדיקות הדם הביוץ לא ממש קרוב אבל הזקיקים גדולים יתכן ומדובר בציסטות שהיו לפני תחילת הטיפול (אם לא עשית מעקב לפני ההזרקה של הגונאל - אולי לא ידעו עליהן). אולי כדאי לשקול להזריק עוד יומיים אותו מינון ולעקוב אבל בכל מקרה עדיך להיוועץ עם הרופא המטפל.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שאלה דחופה - הזרעה
04/06/19 21:56
הילה
שלום, תודה על המענה. הרופא המטפל המליץ לוותר על הזרעה מחשש להריון מרובה עוברים והמליץ לנסות החודש באופן טבעי. כלומר אני מפסיקה היום עם ההורמונים. מנסה להבין מתי אמור פחות או יותר להיות הביוץ לפי הבדיקות
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
04/06/19 21:36
שירה
תמיכה לאחר החזרה
שלום רב, בחמישי ביצעתי הזרעה, לאחר שהזרקתי מנופור 150 במשך 8 ימים ובשבת הונחתי לקחת אוטרגוסטרן 200 פעמיים ביום. התפתחה לי פטריה והרופא הציע שאעבור לקחת דופסטון. רציתי לדעת לשם מה צריך לקחת תמיכה אחרי הזרעה ובמידה ואעבור לדופסטון האם זה יעכב את קבלת המחזור במידה והבטא תצא שלילית? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תמיכה
04/06/19 21:48
ד"ר גיל ירושלמי
לאחר הזרעה יש כאלה שנותנים תמיכה למרות שהתועלת לא ממש הוכחה. התמיכה בהחלט עשויה (לא תמיד) לדחות את המחזור אם אין הריון. דופסטון סה״כ מקביל לאוטרוגסטן בהשפעה שלו.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/06/19 20:55
קרין
אוטרוגסטן
שלום הרופא הביא לי כדורי אוטרוגסטן 100 אני צריכה להתחיל אותן לאחר הביוץ אם אני לא יודעת מתי בדיוק הביוץ מה יקרה אם יתחיל לפני הרופא אמר לי בערך ואני מפחדת שזה יעשה נזק
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אוטרוגסטן
04/06/19 13:48
ד"ר גיל ירושלמי
על מנת לדעת מתי הביוץ מקובל לבצע מעקב זקיקים. אפשר בבדיקת דם של רמות פרוגסטרון לדעת עם היה ביוץ - הפרוגסטרון יהיה מעל 10.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>