21/05/19 08:45
מחכה להיות אמא
שאלה
היי מה זה השריאת ביוץ עם gt ???
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אני מניח שהכוונה לטפול תרופתי עם גונדוטרופינים. תרופות כגון מנופור, גונל, פיורגון וכו
23/05/19 12:53
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המשך
25/05/19 22:29
מחכה להיות אמא
שבוע טוב תודה על התשובה. למה אחרי שלושה iui יש צורך שוב?? השלב הבא הוא לא ivf??
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אם עשיתם רק הזרעה בלי גרוי שחלתי יש הגיוןלבצע גרוי שחלתי. אם כבר עשית שלושה מחזורים עם גרוי שחלתי הגיוני לשקול IVF. מציע לדבר על כך עם רופא הפריון שלכם
26/05/19 09:35
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
...
26/05/19 11:38
מחכה להיות אמא
עשינו 3 עם זריקות גונאל ואוביטרל זה נחשב גירוי שחלות?? עוד דבר יש לי דלקת בצואר הרחם עכשיו. נרות דלקתין מתאימות לזה??
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
עוד ממתינה לתשובה
01/07/19 16:42
מחכה להיות אמא
היי מה התשובה? ומה התהליך עכשיו לביצוע ivf? עושים בדיקת דם וUS ואז מתחילים טיפול תרופתי??
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
צריך לקבל אשור של קופת החולים לתהליך ולהחליט באיזה מסגרת מבצעים אותו. הגורם המבצע ידריך אותך בכל הנדרש בהמשך. בהצלחה רבה
05/07/19 13:57
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תודה
07/07/19 12:53
מחכה להיות אמא
תודה כבר התחלתי תהליך
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אבל שאלה
10/07/19 16:38
מחכה להיות אמא
מתי עושים שאיבה אחרי כמה ימים מהמחזור? וכמה זקיקים צריך שיהיה ומה גודלם?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ivf
15/07/19 21:37
מחכה להיות אמא
שאלה שחשובה לי למה אמרו לי להזריק orgalutran בשילוב pergoveris ובשעה 20:00 ovitrelle ? עוצרים ביוץ ואחכ כן מוציאים אותו?? תסביר לי בבקשה חשוב לי לפני שאיבה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
13/07/19 10:52
דנית
שאלה למומחה ולמשתמשות בפורום
שלום לך/ן מתקרבת לגיל 45(בעוד 3 חודשים)ויש 2 ילדים בן ובת. עשיתי לפני חודשיים טיפול הפריה שכשל. גם אם הפרופיל ההורמונלי שאעשה אם אקבל ווסת בשבועיים הקרובים יהיה לכאורה סביר,אני מניחה שאין טעם שאעשה הפריה נוספת מכיוון שההשקעה והמאמץ הנדרשים לא"שווים"את התמורה שהיא סיכוי של אחוז אחד או אחוזים בודדים במקרה הטוב להריון תקין. ובמקום הפריה חשבתי בנסיבות אלה לעשות מעקב זקיקים ואוביטרל לפני הביוץ. מה דעתך/ן?יש הצעה אחרת או נוספת? הערה-אין כוונה לעשות תרומת ביצית.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/07/19 07:37
מיכל
הוספה לשאלה קודמת
המחזור האחרון היה ב12.5
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/07/19 00:22
מיכל
פרוטוקול ארוך או קצר
שלום נקבע לי תור ל23.7 לIVF ונבע לי פרוטוקול קצר שאמור להתחיל לאחר המחזור. אבל היות ועדין לא קיבלתי מחזור (לפי הבדיקות ב30.6 היה לי ביוץ) וכנראה המחזור יגיע ב14.7, אז הרופא דחה את הIVF ל13.8 וכמו כן החליט שממחר ה10.7 אתחיל פרוטוקול ארוך בנטילת זריקת דקפפטיל למשך 16 יום. ורציתי לברר האם יש סיבה לשנות את הפרוטוקול הקצר לפרוטוקול ארוך. לדעת הרופא מכיון שאין הרבה זמן של נטילת כדורים למניעת הריון לכן יש חשש לעובי רירית הרחם ולכן נצרך פרוטוקול ארוך, ורציתי לדעת אם זה נכון? תורה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
04/07/19 22:18
טל
לוסטרל וטיפולי פוריות
שלום רב, בת 38, נמצאת בטיפולי פוריות מעל שנה , אחרי אובחן כשל שחלתי מוקדם, והופנתי לתרומת ביצית. עקב המצב והומלץ לי ע״י פסיכיאטר לקחת לוסטרל לדיכאון. האם התרופה בטוחה בשימוש עם תמיכה הורמונלית? וזה משפיע על קליטת עובר? מדובר בהריון יקר מכל הבחינות ולא שווה את הסיכון. תודה על תשובתך.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טל שלום, הנקודה העיקרית היא האם יש צורך בטפול זה או שניתן להסתדר בלעדיו. זו תשובה שצריכה להנתן עי הפסיכיאטר בשלוב איתך.
05/07/19 13:56
ד"ר אמיר רבהון
במידה ותגיעו למסקנה שיש חשיבות לטפול אז בהחלט יש להמשיכו. הסיכונים בהריון קטנים יחסית.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המשך.
05/07/19 19:12
טל
ד״ר תודה על תשובתך. והאם יש סיכון בקליטה/השתרשות ( לא רק בהריון) של העוברים לאחר החזרה בשילוב עם התרופה הנ״ל?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אין בעיה בהשתרשות
06/07/19 16:48
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/07/19 23:30
חסוי
Ivf 1
שלום רב, לאחר ivf ראשון אושפזתי עם ohss ברמה בינונית. בין כל הבדיקות גילו בטא חיובית ואמרו לי שכנראה שזה מה שגרם לגירוי יתר המאוחר. הבטא הלכה ועלתה יפה מאוד. אושפזתי כמה פעמים עקב הגירוי ובשבוע 5 ראו גם שק הריון ברחם. לאחר יומיים התחילו דימומים וגילו שההריון נפל. רציתי לדעת האם יש קשר בין הגירוי( הרגשתי נורא) לבין ההפלה? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה להפלה פתאום?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
גרוי יתר שחלתי אינו מעלה את הסיכון להפלה. ישנן סיבות רבות להפלה כאשר השכיחה ביניהן היא בעיה גנטית הספציפית לאותו עובר. בהצלחה בהמשך.
06/07/19 16:48
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/07/19 12:02
רינת
דם בזמן קיום יחסי מין
שלום רב. אני בת 20,קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה לפני כשנה. פעם ראשונה ירד לי מלא דם(לפי מה שהבנתי פעם ראשונה זה תקין בגלל שקרום הבתולין נקרע ויש נשים שסה קורה להם) לאחר מכן, ואני וחבר שלי שוכבים כבר תקופה ארוכה וכל הזמן לאחר היחסי מין יורד לי מלא דם, אני מרגישה תחושת צריבה חזקה באזור, ובנוסף יש לי כאבי בטן וגב ממש חזקים(כמו דקירות) אשמח לייעוץ מה אני יכולה לעשות במצב הזה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
.
05/07/19 12:46
מחכה להיות אמא
היי הלכת לרופא / רופאת נשים? ממליצה ללכת ולשלול דלקת בצואר הרחם..
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
רינת שלום, ממליץ להבדק בצורה מסודרת אצל רופא נשים
05/07/19 13:54
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
20/06/19 14:48
דנה
שלום דוקטור לגבי תשובות הורמנליות
שלוש דוקטור.... נעשו לי חודש שעבר בדיקות בזמן המחזור Fsh 14.2 Estrdiol e2- 233 Lh- 5.70 Prolactin 576 ביום השני למחזור זה בוצע בעקבות התשובות הנל רופאת הנשים שלחה אותי שוב לבדיקות דם החודש להלן התשובות . עשיתי ביום השני וביום השלישי להלן התשובות ביום השני Fsh -11.20 Estrdol e2 -268 Lh- 4.20 Protclin- 611 וביום השלישי הקריטי והחשוב. Estrdiol- 316 Lh 5.3 Progesterone-1.8 Fsh 9.9 Prolactin.-985)לא הייתי ערה שעתיים ) אני בחורה בת 27 וחצי . היתי אצל רופא פריון וישר דיבר איתי על זה שזה חריג לגיל שלי ואני צריכה לעשות הקפאת עוברים או ביציות. האם זה גבולי וחד משמעי שהפרופיל הורמנלי לא תקין? או שהוא בסדר בגבול העליון פשוט? אף אחד לא מסביר לי כמו שצריך ומביא את דעתו ורק שולחים אותי לעוד בדיקות ועוד. תודה רבה(:
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דנה שלום. לפני שמתקדמים לכיוון כלשהו מציע לבצע שתי בדיקות נוספות: בדיקת דם ל AMH ובדיקת אולטראסאונד לספירת זקיקים קטנים שמתבצעת בימים הראשונים למחזור ונקראת AFC.
22/06/19 21:03
ד"ר אמיר רבהון
בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
היי דר שוב אני עם תשובות של amh
30/06/19 13:12
דנה
יצא לי ש Amh 1.3 האם התמונה הרבה יותר ברורה? ולאור התשובות של fsh ואסטרדיול הגיוני?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דנה שלום. זה לא מאוד נמוך אבל כן נמוך מהצפוי לגיל שלך.
30/06/19 13:25
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
27/06/19 13:39
גל
בדיקות גנטיות
שלום רב, אני ובת זוגתי ככל הנראה בוחרות תורם שביצע את הבדיקות הבאות בלבד: cyctic fibrosis ובדיקת karyotype. לעומת זאת אני עשיתי בדיקה גנטית רחבה של ״זר פור פמילי״ הבודקת 380 תסמונות, ומעל 1200 מוטציות. איני נשאית של שום מוטציה או תסמונת. האם עלינו לחשוש לגבי בחירת התורם והעובדה שאינו בדיקה בדיקה רחבה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
גל שלום. מכיון שאת לא נשאית מוטציה כלשהי המשמעות של בדיקת הצד השני קטנה מאד.
29/06/19 22:21
ד"ר אמיר רבהון
בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
28/06/19 19:44
מירי
בדיקת בטא
בוצעה החזרה עובר מוקפא יום 5 ביום ראשון האחרון 24/6/19 ואתמול ביצעתי פרוגסטרון שיצא 120 אסטרודיל 53 האחות בטעות גם דגמא בטא שיצאה 7 האם יכול להצביע על משהו? לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בדיקת הבטא בשלב זה מיותרת לחלוטין ולא אומרת דבר. בהצלחה
29/06/19 22:20
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
29/06/19 13:27
דנית
מחזור קצר מאוד לקראת גיל 45
שלום לך. בעוד 4 חודשים ימלאו לי 45. בחצי השנה האחרונה המחזורים התקצרו ונהיו 20-23 ימים למחזור.בתחילת מאי עברתי טיפול הפריה שכשל(היתה החזרה ולא היה הריון בכלל.אפילו לא כימי).המחזור הראשון שאחרי ההפריה היה 20 ימים-עדיין בתחום של אלה שהיו לפני ההפריה,אבל היום קיבלתי שוב,ואחרי 16 ימים בלבד! 2 שאלות 1.האם התופעה מעידה על כך שכבר אין לי סיכויים להרות בכלל ללא תרומת ביצית? 2.האם בנסיבות אלה מומלץ לחזור אל רופא הנשים והפריון שלי?ואם כן-על מה אמורים לדבר במקרה זה ומה אמור להיות הטיפול? הערה:2 השאלות הנ"ל הן בהנחה שלא מדובר בדימום השתרשות.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תיתכן התנהגות שונה של המחזור אחרי טפולים. ממליץ בכל מקרה להתיעץ עם רופא הפריון לגבי התכניות להמשך. בהצלחה רבה
29/06/19 22:19
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
25/06/19 22:16
ליהי
הקפאת עוברים
שלום ד"ר אני מספר ימים לאחר החזרה. נאמר לי שנשאבו והופרו 12,( חצי ivf חצי מיקרומניפלציה) שני עוברים הוחזרו ומהעשר הנותרים הוקפא רק עובר אחד. כמובן שהתאכזבתי נורא,לאחר הטיפול בהורמנים שעברתי. זה נשמע לי ממש לא הגיוני!אני חייבת להבין איך זה קורה שמתוך עשר רק אחד הוקפא? במה ובמי זה תלוי? במעבדה? באיכות הזרע? איכות הביצית? בטיפול שקבלתי?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
זה עשוי לקרות. מציע לשבת עם הרופא/ה על דוח המעבדה ואז אני מניח שיוכל לתת הסברים יותר מדויקים.
26/06/19 16:47
ד"ר אמיר רבהון
בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
25/06/19 10:27
גל
תרומת זרע IVF
היי דר' אשמח להתייעצץ איתך. אני ובת זוגתי התחלנו תהליך של הבאת ילד לעולם, ואנחנו כרגע בשלב בחירת תורם הזרע. ביצעתי בדיקה גנטית מורחבת ואיני נשאית כלל. התורם שאהבנו, ביצע בדיקות גנטיות בסיסיות בלבד. אנחנו חוששות שהדבר עלול להיות בעייתי. האם ייתכן מצב בו התורם יהיה נשא של מוטציה כלשהי ואני איני נשאית שלה, והיא בכל זאת תעבור לעובר? האם לא כדאי לקחת תורם שלא עבר בדיקות מורחבות? אודה לתשובתך,
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ברוב המכריע של המחלות המדוברות על מנת שיילוד יהיה חולה צריך ששני הצדדים יהיו נשאים. לכן אם את אינה נשאית אינני רואה בעיה ללכת על תורם שלא עשה סקר רחב.
25/06/19 15:40
ד"ר אמיר רבהון
אם בכל זאת את רוצה תורם שביצע סקר רחב והוא שלילי - זה כמובן אפשרי אבל ייתכן שיהיה יותר קשה למצוא מישהו שייראה לך ויתבטא גם במחיר מנת הזרע. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/06/19 20:26
חיה
כאבי גב ובטן
מה מסמנים כאבי גב ובטן בשבוע 5 (אחרי ivf ונוטלת אנדומטרין). תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אם זה רק כאב קרוב לודאי שחסר משמעות מבחינת ההריון. בכל מקרה מציע לבצע אולטראסאונד לראות את מיקום ותקינות ההריון.
22/06/19 21:08
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/06/19 13:00
אנה
אי פריון בלתי מוסבר
היי דר' אשמח לחוות דעתך בת 28 נשואה 3 שנים בעלי בן 30 מזה 3 שנים מנסים להרות אך ללא הצלחה, בדיקות הורמונליות תקינות נבדקו עי אנדוקרינולוג בדיקת שד תקינה בדיקות דם כלליות תקינות צילום רחם תקין בדיקת פאפ- תקינה ביוץ טבעי כל 14 יום בדיקות זרע של בעלי תקינות בדיקות דם תקינות הרופא שלנו אמר שאנחנו יכולים רק להתגאות אך עדיין אין הריון עברנו 2 מחזורים של ליטרזול אוביטרל והזרעה 2 מחזורים של גונאל אף אוביטרל והזרעה 4 המקרים תשובה שלילית חודש הבא נתחיל ב ivf . מהם סיכויי ההצלחה שלנו ? אם יש כאלה? האם בתהליך ה ivf ישנה אפשרות שיסבירו לנו מה בכל זאת לא תקין? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לספק לנו תשובות?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
סיכויי ההצלחה שלכם להשיג הריון בתהליך של IVF מאד גבוהים. ייתכן שלא ייקרה בטפול ראשון אבל זה יקרה. בהצלחה
22/06/19 21:07
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/06/19 09:05
דנה
היחלשות ווסת
היי דר. בת 35 ומנסה להרות טבעי מזה כחמישה חודשים. החודש הזה לפני מס ימים קיבלתי מחזור ממש חלש. למעשה כמעט אין דימומים למעט בניגוב. כל חודש הייתי מקבלת מחזור חזק שנמשך שבוע. חודש קודם עברתי חיסונים במסגרת העבודה (sci b vac לצהבת, פוליו,טטנוס ובדיקת מנטו). בנוסף הייתי חולה ועל אנטיביוטיקה רפאפן. רציתי לברר האם יש קשר בין החיסונים לדימום המאוד חלש?? נשלל היריון לאחר בדיקה ביתית ובדיקת דם. האם הדימום החלש מסמל שאני לקראת סיום ווסת??? בנוסף, כמה זמן בגילי עלי עוד לנסות להביא ילד באופן טבעי? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דנה שלום, לא הייתי מתרגש ממחזור אחד שהתנהג באופן חריג. לאור זאת שאתם מנסים כבר כחצי שנה מציע לפנות לקבלת יעוץ במרפאת פריון. בהצלחה
22/06/19 21:05
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
13/06/19 14:08
אלון
הריון טבעי בגיל מבוגר מאוד
שלום לך. אשתי מתקרבת לגיל 45-עוד מספר חודשים היא תהיה בגיל זה,ויש 2 ילדים שנולדו כשהייתה בהתחלת ואמצע שנות ה30 לחייה מהריונות טבעיים. לאחר טיפול ההפריה שכשל לפני חודש-החלטנו להפסיק עם הטיפולים כי גם ככה בגיל זה הסיכויים קלושים מאוד ואם זה יקרה טבעי אז זו תהיה הפתעה.לפני ההפריה האחרונה המחזורים שלה היו קצרים-בסביבות 21-22 ימים למחזור והיום קיבלה את המחזור השני שאחרי ההפריה כשהראשון היה בן 20 ימים בלבד. אנחנו שואבים אופטימיות מהסיפור של חנה רובינא שהרתה לפני שנים רבות לאלכסנדר פן בגיל 45 וכל הארץ רעשה וגעשה מכיוון שלא האמינו שדבר כזה יכול לקרות. בכל אופן,מכיוון שלא נעשה כבר טיפול ואפילו לא נשתמש במקלוני ביוץ,השאלה היא-באיזה יום של המחזור הנוכחי כדאי להתחיל לקיים יחסים בהתחשב באורכי המחזורים הקצרים שתוארו לעיל,ובאיזה יום של המחזור לסיים?(אם הכוונה היא רק לנסות להרות).למשל להתחיל ביום 6 ולסיים ביום 13 או שיש הצעה אחרת?ואם כן-מהי? תודה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הייתי מציע לבצע מעקב ביץ בעזרת מקלונים ולקיים יחסים לפיו. בהצלחה
22/06/19 21:04
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
21/06/19 19:18
מעיין
רוצים להתחיל טיפולי פוריות
היי, אנחנו כבר כשנה וחצי מנסים להכנס להריון ללא הצלחה, עברתי הריון כימי 1 והפלה 1 בשבוע 11 (אך לא היה דופק עובר בכלל), כרגע אני שנה אחרי ההפלה ולא הצלחתי להקלט. הלכתי לרופא נשים שבהמלצתו אני עושה בדיקות של בירור הורמונלי. בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה לא תקינה, עשינו בדיקת קריוטיפ, בדיקות גנטיות(לא כולם),והייתי אצל המטולוג והכל תקין. קריוטיפ שלי תקין ואצל בעלי יש טרנסלוקציה מאוזנת.הרופא נשים שלי אמר לי שברגע שאגיע אליו עם התוצאות של הבירור הורמונלי(שבינתיים יצאו תקינות לפי האינטרנט למרות שעוד צריכה לעשות PROGESTERONE), הוא אמר לי שהוא יפנה אותי לרופא פריון. אני מעוניינת להתחיל תהליך הזרעות. האם הרופא פריון יבקש ממני צילום רחם בנוסף? אני כל כך מפחדת מהבדיקה הזאת. ומה הקריטריונים הנוספים שצריכים לעבור - אם בכלל, כדי להתחיל תהליך הזרעות או IVF? אשמח לעזרה בבקשה. תודה מראש.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
מעיין שלום. לאור הטרנסלוקציה אצל בעלך ממליץ לקבל בהקדם יעוץ גנטי לגבי ההשלכות : מה הסיכון להפלה נוספת. האם ישנן אפשריות טיפוליות שניתן להציע לכם וכו. בהצלחה רבה.
22/06/19 21:01
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/06/19 19:15
אלי
בטא חיובית ודימום ביום בו הייתה תריכה להיות הוסת
08.05 מחזור אחרון 23.05 החזרת בלסטוציסט מוקפא 03.06 בדיקת בטא שיצאה 460 05.06 (תאריך משוער של הוסת שהייתי אמורה לקבל) החל דימום לא מסיבי בניגוב ועל התחתון הדימום בצבע אדום לאחר כמה שעות החל להיפסק תמיכה של אנדומטרין ואסטרופם 3 פעמים ביום. האם זה תקין ? מה צריך לעשות כי אין עדיין שק היריון או דופק בשבוע כזה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/06/19 16:49
שירלי
כאבים
שלום, בשבוע 5 (ivf) עד כה לא הרגשתי כלום ולפני יומיים התחילו לי כאבי גב כאילו כאבי מחזור- יש סיבה לדאגה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המשך
05/06/19 16:52
שירלי
וגם כאבי בטן... ממש כמו כאבי מחזור
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
02/06/19 23:40
בת 48
לאחר החזרת מוקפאים - פרוטוקול וכאבים
שלום ד"ר עברתי החזרת עוברים מוקפאים לפני 3 ימים. יש לי כאבים חזקים בעיקר באיזור של השחלה הימנית (מתיאורים של נשים אחרות, לא נראה לי שמדובר בכאבי השתרשות) הרופא הנחה אותי לקחת 3 פעמים אסטופם דרך הפה ועוד פעם אחת דרך הנרתיק, בלילה + 3 פעמים ביום נרות אנדומטרין. פגרוגסטרון - מובן לי לגמרי למה לוקחים אבל למה ממשיכים את האסטופם אחרי ששכבר בוצעה ההחזרה? איזה תפקיד יש לו בשלב זה? האם יש סיכוי שהכאבים נובעים מריבוי הורמונים שאני מקבלת? תודה רבה מראש
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בשלב הזה אנחנו צריכים רמות גבוהות גם של פרוגסטרון וגם של אסטרוגן. לכן התמיכה שאת מקבלת. אין לי כל כך הסבר לכאב. אם ממשיך מציע להבדק
03/06/19 09:49
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תודה ושאלה נוספת
04/06/19 17:20
בת 48
קודם כל תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת: הבוקר עשיתי בדיקות דם E2=2771.53 PROGESTERON = 40.73 האם רמות ההורמונים מתאימות ליום 5 אחרי החזרה ולפרוטוקול שאני מקבלת (3 אסטופם דרך הפה + 1 דרך נרתיק + 3 נרות אנדומטרין ליום) הכאבים בצד הבטן התחתונה קצת עברו אבל התחושה היא ממש כמו לפני מחזור ואני מודאגת תודה רבה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/06/19 15:26
דודו
הפרייה חוץ גופית ממעט נוזל זרע
אם ישנו מעט נוזל זרע אבל מה שבתוך הנוזל הוא בצורה תקינה, האם ניתן למהול את הכמות בחומר משמר ולהפיק מספר רב מאוד של נסיונות?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אם יש סיבה להשתמש בזרע בעתיד אפשר להקפיא בכמה מנות. האפשרות היותר פשוטה היא לתת זרע טרי כשצריך.
03/06/19 15:55
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
האם ניתן להקפיא למספר רב של מנות כאשר מוהלים?
03/06/19 15:59
דודו
האם ניתן להקפיא למספר רב של מנות כאשר מוהלים?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
02/06/19 21:06
אורית
הפסקת תמיכה
הגיוני שהרופא אמר לי להפסיק תמיכה של אנדומטרין 15 יום אחרי החזרת עוברים ובטא חיובית? אם אני לוקחת בכל זאת זה יכול להזיק? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
לגבי טפול ספציפי ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך. יש בנושא גישות שונות
03/06/19 09:50
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
26/05/19 12:04
עדן
פוליציסטית לאחר לידה
דר שלום, אני פוליציסטית, לאחר שישה סבבים של ivf, נקלטתי ספונטני בזמן שאיבה לשימור ביציות. איני מניקה. האם יתכן מצב שבו השחלה מתאזנת לאחר לידה? האם יכול להיווצר ביוץ? האם ניתן להיקלט טבעי? מציינת שהיו 3-4 ימים בהם ביום ה15 לווסת, בהם הופיעו הפרשות צמיגיות שקופות.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
פוליציסטית לאחר לידה
26/05/19 12:06
עדן
אני בת 33
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
מחזור הווסת אמור לתת אינפורמציה האם יש ביוצים. במידה ואת מקבלת כל 30-45 יום סביר שיש ביוץ . אם את לא מקבלת אז אין ביוץ או שאולי יש הריון.
30/05/19 11:45
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המשך...
31/05/19 12:35
עדן
תודה ד"ר. וסת ראשונה ואחרונה לאחר הלידה הייתה ב25/4 (הגיעה לאחר 45 יום מסיום דימום הלידה). קיימנו יחסים ביום ה16 לווסת וכבר חלפו 36 ימים מתחילתה של הווסת(שוב, מדובר בווסת הראשונה שהופיעה כחודשיים לאחר הלידה וכחודש וקצת לאחר דימום הלידה). ישנם לסירוגין, כאבים קלילים בבטן התחתונה, אך אין שום סימן של הפרשות או הכתמות לבואה של הווסת. לא שמרנו כי ידענו שאין טעם כפולציסטית ואף ב15/5(כשבוע לאחר ההפרשות הצמיגיות) ביקרתי שוב אצל רופא הנשים שבדק שהרחם חזר לקדמותו באופן סופי ואמר שמבנה השחלות פוליציסטי ושאינו רואה ביוץ. 1. יכול להיות שביוץ אינו נראה לעין שבוע לאחר מכן? 2. יכול להיות שכן היה ביוץ ולא ראה כי אינו התמקד או כי הגופיף הצהוב הסתתר לו איפשהו בין שאר הזקיקים? 3. במידה וזה נשמע לך היריון, מתי הכי נכון לבצע בדיקה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
חידוד קל...
31/05/19 13:31
עדן
הרופא לא עקב אחר הזקיקים או בדק את הגודל שלם. פשוט "העיף מבט" שהכל חזר למקום.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
על מנת לדעת איפה את נמצאת במחזור מציע לבצע בדיקות דם לאסטרדיול, פרוגסטרון ובדיקת הריון.
01/06/19 13:15
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תשובה
03/06/19 07:30
עדן
בוקר אור דר, הבוקר עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה חיובית במהירות האור. זה אומר שאכן היה ביוץ, אפילו שלא נראה לעין???
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
נהדר. ממליץ לבצע בדיקת דם להריון על מנת לדעת מה רמת הבטא. בהצלחה רבה
03/06/19 09:48
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
01/06/19 16:29
אורחת
שבוע 4+3 חרדה...
אתמול גיליתי שאני בהריון בבדיקת סטיק, 11 יום אחרי שהחזירו בלסטוציסט. לפני כשישה ימים הייתי מאושפזת יומיים עם חשד לohss קל בשל שאיבת כמות ביציות גדולה.. כבר באשפוז היו לי כאבים רק בצד ימין של גב תחתון.. מאתמול שוב חזרו לי הכאבים רק בצד ימין ולא בבטן אלא בגב התחתון.. מחר בדיקת בטא. אני מאוד מאוד חוששת מהריון חוץ רחמי שכבר היה לי בעבר וגם אז היו לי כאבים חזקים באיזור האגן בצד ימין. האם יכול להיות שאלו תסמינים להריון חוץ רחמי?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
בשלב כה מוקדם אינני מכיר סימנים ספציפיים להריון חוץ רחמי. לא רואה סיבה לדאגה בכיוון הזה. בהצלחה
02/06/19 10:29
ד"ר אמיר רבהון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>