09/06/19 22:44
דניאל
האם קיים כדור פלא?
. רציתי לשמוע את דעתך לגבי חומצת האמינו טריפוטפן. ממה שקראתי מדובר על חומר חימי שמומר ישירות לסרוטונין, ניורטרנסמיטור המרגיע את הנפש וגורם להרגיש יותר טוב כמעט בלי תופעות לוואי. בעצם גורם לגוף להגביר את יצור הסרוטונין במוח. ואילו התרופות הפסיכיאטירות שכולנו מכירים , למעשה מאריכים את אורך חיי הסרוטונין. ורציתי לדעת למה פסיכיאטרים פחות נוטים להמליץ על התוסף הזה (טריפוטפן) ונוטים ישר להמליץ על ה SSRI שרק שומר על הסרוטונין הקיים ועם תופעות לוואי? 2. אני כרגע לוקח 20 מ"ג סרוקסט ורציתי לדעת אם ניתן לקחת תוך כדי את תוסף התזונה טריפוטפן או שזה עלום לגרום לסינגרה שלילית כמו תסמונת סורטונין? 3. לפי מה שהבנתי מומלץ לקחת את הסרקוסט דווקא בבוקר אחרי אוכל. ורציתי לדעת מה הסיבה והאם ניתן לקחת את הסרוקסט בערב? תודה רבה!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
האם טריפטופן זה כדור פלא
04/07/19 01:01
דר' אולגה קובלצ׳וק
התשובה היא לא. טריפטופן זה לא כדור פלא. מדובר בחומצת אמינו חיונית, כלומר חומצת אמינו שגופינו לא יודע ליצר ואנחנו צריכים לקבל אותה מבחוץ עם אוכל. החומצה מצויה במאכלים רבים כולל ביצים, חלב, שמן דגים, אגוזים , סויה, עופות ועוד. במקרים של חסרים תזונתיים בטריפטופן לתוספת הזו יכולה להיות משמעות במניעה של מצבי דיכאון ביחוד באנשים עם נטיה מוקדמת. אך במרבית המקרים לא מדובר ״במחסור בסוטונין״ שבבסיסו מחסור בטרפטופן. מדובר בתהליכים הרבה יותר מורכבים. כאשר לא מדובר במינונים גבוהים, שימוש בטריפטופן בד״כ לא גורם נזק אבל שילוב עם תרופות נוגדות דיכאון עלול להיות מסוכן. לכן יש להוועץ ברופא המטפל. סרוקסט בד״כ נוטלים בבוקר אך ברוב המקרים ניתן להשתמש בערב. במקרים יחסית נדירים עלול לגרום לקשיי הירדמות. ממליצה להתייעץ עם רופא המטפל.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
24/06/19 15:45
סיגל
הורדת מינון
שלום לדר אולגה אני בת 49 עוד מעט 12 שנה נוטלת ויפאקס 150 מ"ג 5 ימים בשבוע ויומים ללא נטילה בגלל נסיבות אינטמיות, לרוב לא הייתי נוטלת יום אחד בשבוע לפני כמה חודשים ניסתי להוריד מינון ל 75 כל יום לבד כדי לראות איך אני מסתדרת , וכך היית חודשים , עד שלפתע הרגשתי פתאומי חרדה, וןבחרדה הראשונה חזרתי למינון של 150. כאמור היו לי והמון תופעות לואי לחזרה אך המשכתי במינון של 150 לאחר בערך חודש וחצי הרגשתי זרמים ותחושה של שריפה בידים. ואז הפכיאטר אעלה לי עוד 75 מ"ג סכ"ה 225,(אני הייתי סבורה שזה מתופעת לואי של החזרה) והפסכיאטר סבר שזה חלק מחרדה לאחר חודש וחצי כמעט ,והרגשתי טוב בשיחה עם הפסכיאטר עלתה ההאפשרות לאחר האיזון לחזור למינון של 150, ואכן ביום חמישי האחרון שהפסכיאטר התרשם שאני מאוזנת קבע להוריד 75 יום כן ויום לא. וכך עשיתי אתמול התחלתי להרגיש אי שקט והיום סחרחורות, חוסר תאבון, יובש בפה הזעה מרובה. שיתפתי מיד את הפסכיאטר בכך , והנ"ל ייעץ לחזור למינון של 225. האם זה נכון לעשות זאת , לא מוקדם להספיד את ההפחתה? ו
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הורד מינון ויאפקס
04/07/19 00:31
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום אין לי מספיק מידע והכרות רפואית איתך על מנת לקבוע אם נכון או לא במקרה שלך. אך לפי התאור שנתת אין פסול בהמלצה שקיבלת מרופא המטפל.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/06/19 07:51
רוזי
טיפול בחרדה /פוסט תראומה /
בוקר טוב ביתי בת ה 14.5 סובלת מהתקפי חרדה /פניקה שנובעים מפוסט טראומה בילדות על רקע מיני. מטופלת ב פריזמה 20 מג.וסרקוול בעליה כעט 75 מג. כמו כן מטופלת אחת לשבוע עם פסיכוטרפיסטית . לדבריה פריזמה לא משפיע . נתקפת התקפי חרדה ולחץ בבית ספר .שכולל חיתוך לפגיעה עצמית כרצון לגרום לכאב חד. ניסיתי מספר פעמים לבקש לעבור לציפרלקס אך לא נעניתי .האם יש בעיה לתת את התרופה בנוער ? האם יש בעיה בשילוב עם סרקוול ? אשמח לתשובה בהקדם .
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ציפרלקס
04/07/19 00:26
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום פספסתי את שאלתך. מקווה שעדיין רלבנטי בעיקרון ציפרלקס לא מאושר לשימוש לפני גיל 18. ולמרות זאת הוא בשימוש בגילאים מתחת ל18 כאשר קיימת התויה, עם אישור של רופא פסיכיאטר המטפל. אין בעיקרון בעיה לשלב עם סרוקוול.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
08/05/19 18:01
א.
דה ראליזציה - דחוף! (בן 17)
היי! אני בן 17, ולפני כחודש התחלתי להרגיש כאילו אני בתוך חלום כל הזמן והדבר שהכי מפריע לי הוא שאני כאילו רואה הכל מציאותי מדי\חד מדי וכל התפיסה שלי של דברים מרגישה שונה ומציאותית מדי ואני מרגיש סוג של מנותק למרות שאני מתקשר עם העולם רגיל לגמרי הייתי מטופל פעם בפריזמה והפסקתי עד שהיה לי התקף חרדה וכמעט התעלפתי והגעתי למיון פסיכיאטרי וראיתי פסיכיאטר וקיבלתי פריזמה כרגע אני רק שבוע על פריזמה אבל אני מרגיש כאילו התרופה לא תעזור וזה לא יעבור לי בחיים זה פוגע לי ביום יום ואני בקושי זוכר דברים שעשיתי לפני שעה, ואני לא יוצא מהבית כי כל פעם שאני יוצא אני כמעט מתעלף מחרדה מכל התחושות האלה וכל דבר שאני מסתכל על משהו הוא מרגיש מוזר אני לא מסוגל לנהל חיים נורמליים ואפילו לבית ספר אני כבר בקושי הולך מה לעשות? קראתי באינטרנט שזה כנראה דה ראליזציה ושאין לזה תרופה ודברים כאלה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דה-ריאליזציה
09/05/19 17:10
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום פריזמה עלול לגרום להתגברות בחרדה בשבוע שני לטיפול. זאת תופעת לוואי חולפת והחל משבוע שלישי בערך אמורה להיות הטבה בחרדות. לא אוכל לאבחן אם מדובר בדה-ריאליזציה בלי שבדקתי אותך לעומק. אני ממליצה לך לפנות בדחיפות לרופא פסיכיאטר כדי לבדוק אם אכן מדובר בחרדה ולקבל המלצות לגבי טיפול.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
פסיכיאטר
09/05/19 17:13
א.
תודה על התגובה! 1. ראיתי פסיכיאטר והוא אמר שזה *כנראה* נובע מהחרדה אבל הוא עוד לא יכול לאבחן כי זו פעם ראשונה שראה אותי ((תהיה לנו עוד פגישה עוד חודש) 2. האם אפשר להעלים דה ראליזציה? אני מרגיש כאילו אני תקוע בחלום וכל הראייה שלי משתנה ואני רואה דברים בצורה ׳מוזרה׳ למרות שהם אותו דבר ולפעמים אני מרגיש קל מאוד
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דה-ריאליזציה?
09/05/19 17:19
דר' אולגה קובלצ׳וק
האם הוסיף לך טיפול כלשהו לפריזמה להוריד את רמת החרדה עד שפריזמה תתחיל להשפיע? במידה ומדובר בהתגברות של החרדה, נותן להקל עליה תרופתית.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טיפול
09/05/19 17:22
א
כן, קיבלתי קלונקס (1/יום למשך עשרה ימים) הקלונקס טיפה מקל על התחושות של הדה ראליזציה או מה שזה לא יהיה אבל לא מעלים אותן וזה חוזר לי יום אחרי
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טיפול
09/05/19 17:26
דר' אולגה קובלצ׳וק
קלונקס עשוי להקל זמנית על תופעת לוואי החולפת של פריזמה. במידה והתופעה ממשיכה מעבר לזמן הזה או שחלה החמרה או שמופיעות מחשבות אובדניות יש לפנות לרופא בדחיפות
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תודהא
09/05/19 17:28
א
אוקיי תודה על המידע, הקטע הוא שההרגשה הזאת שאני בחלום ואני רואה הכל מוזר התחילה לי לפני הפריזמה ובגלל זה היה לי התקף חרדה וקיבלתי שוב פריזמה מפסיכיאטר
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
דהריאליזציה/דהפרסונליזציה?
09/05/19 17:32
דר' אולגה קובלצ׳וק
אני מקווה שפריזמה תעזור לך גם הפעם ותרגיש טוב
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/05/19 13:23
אסתי
אטטנט לילד בן 6
שלום, לבן שלי ישadhd. התחלנו. טיפול בריטליןו (7 וחצי מ"ג. ההשפעה היתה טובה אבל לזמן קצר והוא גםלא אכל. עברנו לאטנט 10 לפני חודשומאזהוא נהיה עצבני באופןמשמעותי שונה מהרגיך( העלנו את המינון בהדרגה כדי לבדוק איך הוא עם מינונים נמוכים והם כלל לאהשפיעו , רק להיפך). האם העצבנות יכולה להיות השפעה של האטטנט? והאם כמו תרופות פסיכיאטריות לוקח קצת זמן להתרגל או שזה כמו ריטלין(השפעה והפסקת השפעה מיידית)? הרופא המליץ לחזור לריטלין וזהו... אנחנו נשארנו עםהעצבנות.גם בבוקר לפני שלוקח את התרופה. האם כשנפסיק את האטהאטטנט התופעה אמורה לחלוףאו להתמתן? ומה זה בכלל אומר לגבי ההשפעה השלילית של האטטנט עליו? קיוינו שדוק יייטיב איתו... תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אטנט
05/05/19 23:08
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום בלי שבדקתי את הילד אין לי דרך לדעת מה הסיבה לעצבנות. במידה וקשורה לתופעת לוואי של הטיפול באטנט, אמורה לחלוף עם הזמן לאחר הפסקת השימוש. תתכן בעיה נוספת להפרעת קשב וריכוז שהתגברה בהשפעת הטיפול או בלי קשר לטיפול. נדרשת בדיקה רפואית מעמיקה על מנת לקבוע. ירידה בתאבון זאת תופעת לוואי שכיחה יחסית של הטיפול בריטלין וגם של אטנט. מומלץ על ארוחת בוקר מלאה לפני הטיפול.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
29/04/19 01:56
אנה
התקפי חרדה עמידים
יש לי בן בגיל 9 סובל כבר 3 שנים מהתקפי פאניקה מטורפים, שנמשכים לאורך שעות.היינו מטופלים אצל פסיכיאטרים שונים, בתרופות מגוונות: ריספרדל, פריזמה, סרוקסט, וכו'. בהתקפים רק קלונקס/קסנקס טיפה עוזר.גם לוקח פרוטיאזין, כדי להרדם מההתקף,כי הוא בעצמו לא עוזר להוריד את ההתקף.בנוסף נותנים דרלין לדופק המטורף. כשנה אחרונה, הוא סובל קשות מתסמין של בחילות, ורצון להקיא, כל פעם שמתחיל לאכול, מייד קופץ הדופק, בחילה, וכל ההתקף. היינו אצל רופא גסטרו, ונוירולוג, אומרים שזה נפשי בלבד. מחפשת רופא מומחה בתחום, נמצאים גם בטיפול פסיכולוגי. במידה ומישהו מכיר רופא טוב שיהיה גם אנושי, מבקשת לתת לי פרטים. תודה מראש אנה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
התקפי פאניקה
29/04/19 07:04
דר' אולגה קובלצ׳וק
בוקר טוב, הפורום לא מיועד למתן המלצות על רופאים או מרפאות. העדר תגובה לטיפול במשך שלוש שנים כפי שתיארת דורש בירור גופני יותר מעמיק. מקווה שבנך ירגיש טוב במהרה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
27/04/19 09:32
אופיר
טעות במתן ריספרדל
בוקר טוב , אשתי קמה בבוקר ונתנה בטעות מינון של 0.25 לילד הקטן בן 3 ו8 חודשים במקום לילד בן ה7 , מה לעשות
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טעות במתן ריספרדל
29/04/19 06:56
דר' אולגה קובלצ׳וק
בוקר טוב לא ראיתי את ההודעה שלך בשבת. לא כתוב מה משקלו ועם היה מטופל גם בתרופה ובאיזה מינון
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/04/19 14:15
יפעת
חרדה מטיפול שיניים - ילדים
שלום, שני הילדים שלי ממש חרדתיים מטיפול שיניים וניסינו גם גז צחוק. הם חייבים טיפול שיניים - ורגע לפני שאני פונה להרדמה כללית או טישטוש, אני שואלת אולי יש תרופה נגד חרדה שיכולה לעזור להם באופן נקודתי? נראה לי שיותר בריא לתת להם וליום שעה לפני טיפול... או משהוא בסגנון, מאשר לגרום להם עוד חרדות או טיפולים בהרדמה. אשמח לעצתך
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
חרדה מטיפול שיניים
09/04/19 01:01
דר' אולגה קובלצ׳וק
טיפול תרופתי נוגד חרדה. רק פסיכיאטר ילדים יכול לרשום טיפול תרופתי נוגד חרדה , גם אם מדוב רבטיפול נקודתי. לא ניתן להמליץ על טיפול כזה בלי בדיקה. ישנם כדורים/טיפות שלא דורשים מרשם, על בסיס צמחי מרפא.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
23/03/19 23:15
אוהד
ציפרלקס ולמיקטל
שלום אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום) ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש / ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ? נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ? ואז לראות איך אני מרגיש עם זה.. האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳ או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הפסקת ציפרלקס
09/04/19 00:56
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום לצערי פספסתי את השאלה שלך. מקווה שלא הפסקת על דעת עצמך את הטיפול בציפרלקס במכה. יש להמנע מהפסקה חדה של תרופות פסיכיאטריות בגלל ותרופות נוגדות דיכאון בפרט. הדבר חשוב עוד יותר לגבי ציפרלקס.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/03/19 14:42
נועה
ילדה בת 3 מאוד עצבנית
שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי ביתי בת 3 שלאחרונה צועקת המון ,בוכה בכי הסטרי כולל בלילות ולפנות בוקר, בצורה שלא ניתן להרגיעה והמצב נמשך כחצי שעה. אני מנסה לברר מדוע, ההתנהגות הזו מאוד מקשה עליי ועל כל בני הבית, אבל בראש ובראשונה מנסה לברר האם הילדה במצוקה. אשמח לתשובתכם.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
07/03/19 22:39
שירלי
התקף עצבים חזק אצל פעוט בן 2.10
שלום, אודה לעזרתכם. היום קרה לי מקרה עם הבן שלי שנורא הלחיץ והדאיג אותי. הבן שלי לאחרונה התחיל ממש למרוד ולא להקשיב לנו ההורים. ניסינו כל מני שיטות וזה היה נראה כאילו זה פשוט עובר לידו ולא אכפת לו למרות שהגבולות שאנחנו מציבים לו מאוד ברורים. ניסיתי ללכת היום בשיטה של אתה לא מקשיב לי אני לא אקשיב לך. אחרי שלא הקשיב לי לפני המקלחת ובתחילתה התחלתי לשיר לעצמי שיר בקול ולהראות לו שאני גם לא מקשיבה לו. הוא לא אוהב ששמים לו שמפו על הראש וביקש שלא אשים לו, אני המשכתי בשלי ושרתי,המשכתי להשים לו שמפו וסבון תוך כדי שאני שרה את השיר ולא מקשיבה לו. הוא התחיל להתעצבן ביקש שאני אפסיק לשיר ולא הפסקתי, וככה כמה פעמים עד שזה כבר התחיל להיות מלווה בצרחות חזקות וקצרות שהראו סימני עצבנות עם מבט עצבני ואודם בפנים. זה היה נראה שזה ממש מוציא אותו מדעתו. ברגע שהבנתי שהתגובה שלו מוגזמת ישר הפסקתי עם השירה. ושאלתי אותו אם היה לו נעים שאמא לא הקשיבה לו? התגובה שלו נורא הלחיצה אותי הוא פתאום נתן צרחה, ואחרי זה החל לצחוק מעצבים. זה לא היה נראה צחוק רגיל, זה היה נראה ספק בוכה ספק צוחק אבל הייתה הפעולה של הצחוק עם הפה וזה היה נראה ממש מעצבים וכך היה 3 פעמים עד שנרגע. הוא הלך לישון, אחרי שיחה רגוע והכל היה נראה בסדר. ואצלי התחילו הדאגות, אני מפחדת שעשיתי לו נזק פסיכולוגי או שיכלי כלשהו בגלל תגובת העצבים שהייתה לו. ברור שזאת פעם ראשונה ואחרונה שאני עושה לו דבר כזה. אבל בבקשה תעזרו לי, האם יש סיכוי לנזק כלשהו בעקבות התגובה שלו? אני נורא מפחדת מההשלכה של ה"התקף" הזה שהיה לו תודה רבה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/03/19 00:54
סוני
קושי בהפנמה
שלום, הילדה שלנו בת 3 וחצי. בת יחידה ילדה חברותית, שמחה וחכמה יודעת לספור עד 50!יודעת את כל האותיות וגם כותבת מילים! יש לה אוצר מילים יפה גם באנגלית מציירת יפה לגילה, בוגרת מאוד. זוהי בתנו וכך גם הגננת אומרת בתחילת שנה הילדה נכנסה לגן חדש והחלה לתת מכה כשלקחו לה חפץ וזה נרגע אבל לאחרונה זה ממש על בסיס יומיומי שהיא "מרביצה" לכל הילדים בגן ששאלתי את הגננת אמרה לי יותר "דחיפות קטנות". שאם לוקחים לה משחק, או שלא מקשיבים לה וכו' היא לא שולטת בזה וכמה שמדברים היא אומרת סליחה ואחרי 5 דק שוב לאחרונה, היא גם מביאה לנו מכות קטנות שהיא לא משיגה את בקשותיה ואנחנו אומרים לה זה לא נעים , לא עוזר במקביל אנחנו ( ההורים) נכנסים כל פעם שהיא מביאה מכה לחדר ואומרים לה זה לא נעים לנו בוכה כמה דק' אומרת סליחה עד למקרה הבא ניסיון הבא זה שהיא נכנסת לחדר עד שהיא נרגעת ומפסיקה להרביץ ולבכות למה קשה לה להפנים? הרי היא מאוד ורבלית, חכמה וכאן היא פשוט מבינה שאסור להרביץ והיא שוב אומרת סליחה" ופעם הבאה אני לא אתן מכה" ומרגיש שיש חוסר הפמנה מה ניתן לעשות? אין שום דבר חדש בבית , אין שינויים שעשינו לאחרונה יכולה לשתף שנכנסתי לגן ילדה סיפרה לי שבתי הרביצה לה ואז המטפלת אמרה " לא נכון היא לא" ז"א סתם העלילה עליה ויום אחר,שוב ילדה אחרת אמרה לי ומטפלת אחרת אמרה " כן היום היא לא התנהגה יפה ככה ליד כל הילדים והילדה שלי בכתה והערתי למטפלת על כך" הגננת בשיחה אמרה לי שהיה מקרה שזרקו את האוכל והאשימו את הילדה שלי שזה לא היה נכון נראה כי בגן הילדה שלי מככבת זאת אומרת, שהילדים יודעים שיש ילדה שמרביצה וכל דבר קטן זו היא שמסתבר לפעמים שזה לא נכון ומצד שני, באמת אני רואה שינוי שקשה לה לשלוט במצבים מסויימים והיא מביאה מכה ולא מדברת אני מסבירה לה שאם מרביצים לא מחזירים ויש גננת או מטפלת , אם לוקחים לה משהו לדבר לא להתעצבן ולתת מכה לרגע היא מבינה ואחכ חוזר חלילה באמת שכואב לי בדמעות תודה מראש
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
21/02/19 09:44
אסתר
המלצה לפסיכיאטר ילדים פרטי בירושלים
שלום רב, אשמח להמלצות לפסכיאטר ילדים בירושלים. המקרה הוא דכאון בביתי בת 14 . התורים בקופות החולים ובשר"פ הם בלתי נתפסים ןעומדים על טווחי זמן של חודשים ארוכים. תודה מראש על סיוע
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
המלצה לפסיכיאטר
24/02/19 11:48
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום לא אוכל לעזור לך עם המלצה לצערי. הפורום למיועד למתן המלצות לרופאים. ממליצה לבדוק ברשימה שמופיעה באתר ולבדוק מי יכול להקבל אותכם בזמן הקרוב. ובמידה והמצב מעלה דאגות לגבי סיכון עצמי, כדאי לפנות לבדיקה במיון ולא לחכות לתור. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
31/01/19 06:50
אני
נטיות אבדניות אצל ילדים
שלום, אני בת 24 היום, אבל לפני כמה ימים נזכרתי שאמא שלחה אותי לטיפול פסיכולוגי בגיל 7-8. שאלתי אותה למה בגיל כל כך צעיר, והיא אמרה שהיה לנו כשל בתקשורת. אני כרגע אחריי שתי תקיפות מיניות(בהפרש כמה שנים). מתמודדת עם המון דכאונות ופגיעה עצמית שבאה לידי ביטוי בחבלות, שריטות, כוויות. אני הייתי ילדה בטעות כשאמא הייתה בת 18, היא עזרה לארץ כשהייתי בת 3 בערך, גרתי עם סבא וסבתא, ובגיל 5 עברתי לארץ. אני זוכרת שתמיד התגעגעתי לאמא ואהבתי אותה. אבל מתברר שמאז שעברתי איתה היה כשל בתקשורת. היו לנו המון ריבים. היא סיפרה לי שבגיל 7 התחלתי להבריז מבית הספר, וברוב הריבים היו לי נטיות אובדניות. אחת הפעם הזכורות לה, כשאיימתי להתאבד מקפיצה מקומה רביעית. והסיבה שהיא שלחה אותי לטיפול זה כי באחד הריבים לקחתי סכין, הצמדתי ליד, ואיימתי לחתוך את הורידים. לא יכולתי שלא לצאת מהשיחה הזאת מזועזעת, חושבת שהייתי ילדה פסיכית, משוגעת.. ולצערי עדיין מרגישה ככה. חברה אמרה שזה שכיח אצל ילדים שרוצים תשומת לב. ויכול להיות שזה באמת מה שהיה בהתחשב בעובדות, אבל אני רק רוצה לבדוק עם מומחה כי אני מאוד מבולבלת. האם זה משהו מבפנים, שמעידעל כך שיהיה לי קשיים שהתבגרות, כמו עכשיו, שקשה לי להתמודד עם החיים אחרי תקיפה. או שזה סתם התקף של ילדה שרוצה תשומת לב? זה תקין? זה קורה לילדים? על מה זה מעיד? מאוד מאוד מבולבלת כרגע, אשמח לתשובה או הכוונה כלשהי. תודה מראש!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
נטיות אובדניות אצל ילדים
04/02/19 03:02
דר' אולגה קובלצ׳וק
איומים אובדניים בילדים צעירים גם אם נובעים מבעיה רגשית/הפרעה נפשית או סיבה אחרת זה לא דבר תקין בד״כ. איך אין בשום אופן להשיג מכך שהיית ילדה פסיכית ומשוגעת, כפי שחשבת. חווית נטישה של האם בגיל מאוד צעיר וחווית ״כשל בתקשורת״. ברור שהדבר השפיע על התפתחות הנפשית שלך. אני ממליצה לך לפנות לטיפול של פסיכולוג/ית.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
28/01/19 13:42
נועה
ריספונד
בתי בת התשע מאובחנת קשב וריכוז ובתקופה האחרונה לא פשוט לה. החלטנו לנסות טיפול תרופתי, לצערי הרב הניסיונות לא טובים. כל סוגי הריטלין כולל פוקלין גורמים לה לגרד בעור שהוא מעיין התנהגות כפייתית כפי שתיאר הפסיכיאטר שאצלו אנו מטופלים בנוגע להתאמת הטיפול התרופתי. בעבר ניסינו אטנט שגרם לטיקים בפנים. כרגע ממתינים לתשובה מהרופא כיצד כדאי להמשיך. הוא הציע אפשרות של מתן ריטלין la יחד עם ריספונד למתן את תופעת הגרד. קראתי דברים קשים על ריספונד ויש בי חשש גדול שהתרופה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך. האם יש תופעות לוואי בתרופות הללו שיכולות להיתקע? כלומר להישאר על הילד? או שזה כמו סוגי הריטלין שמתנקה בסוף היום? מאוד מפחיד אותי בעיקר בשל העובדה שאין סיבה מהותית למתן הריספונד, מלבד תופעות הלוואי של הריטלין. אשמח לדעת יותר על התרופה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ריספונד
30/01/19 09:37
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום, לא ניתן לתת לך תשובה בלי שבדקתי את הילדה. לכן אתייחס לשאלה שלך באופן כללי בלבד. יכולות להיות שתי סיבות אפשריות לתופעת הגרד בעור: 1) תגובה אלרגית למתילפנידאט (חומר פעיל בתרופות ריטלין), 2) הפרעת חיטוט בעור שזאת הפרעה נפשית השייכחת לקבוצה של הפרעות אובססיביות-כפייתיות. יש תופעות לוואי לריספונד ולכן נדרש מעקב רפואי, כולל בדיקות מעקב תקופתיות. יש לשקול את אלה מול נזקים אפשריים של הפרעת קשב וריכוז לא מטופלת. במידה ומדובר בחיטוט בעור, ריספונד הינה אחת התרופות לטיפול בתופעה. ישנן תרופות עם פחות תופעות לוואי. ישנה גם אופציה לא תרופתית - טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אך דורשת זמן ועולה הרבה יותר. בלי שבדקתי את הילדה אני לא יכולה לחוות את דעתי לגבי בחירת הטיפול. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל כדי לבחון אופציות טיפוליות אפשריות במקרה של הילדה. יתכן שריספרדל זאת אופציה המתאימה ביותר ואז כדאי לנסות. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
20/01/19 16:31
עמליה
פריזמה
שלום, ביתי בת ה12 נוטלת פריזמה וריספונד. האם מותר לה להשתמש בדקסמול קולד לטיפול ביום?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שילוב תרופתי
20/01/19 18:05
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום שילוב בין דקסמול קולד לפריזמה וריספונד עלול לגרום להופעה של תופעות לוואי לא רצויות כולל רדימות יתר ועוד. ממליצה להתייעץ עם רופא המטפל. אם לא ניתן להתייעץ איתו, עדיף להשתמש בדקסמול הרגיל ולא בדקסמול קולד.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
07/01/19 06:28
יעל
הקשר בין נטילת פוקלין xr ובין עליה בחרדות
שלום לאחרונה בני מנסה את הפוקלין 30 כשבועיים עקב תלונות על תופעות לוואי מקונצרטה הוא בכיתה יא שיש בתקופה זו לא מעט התמודדויות וסף החרדה שלו עלה הוא נמנע מלהיבחן אפילו מתאוריה פוחד נמנע מלגשת לבחינות בביהס לדעתי פוחד מכישלון מה שלא היה קודם האם יש קשר בין התרופה האם יש תרופה דומה שלא מוסיפה חרדה או מגבירה אותה מבחינתי שלא יקח תרופה רק שיהיה בריא נפשית
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טיפול בהפרעת קשב וריכוז והפרעת חרדה
10/01/19 23:10
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום הפרעת חרדה לעתים מתלווה להפרעת קשב וריכוז. ההמלצה היא לטפל בשניהם. לא לטפל בהפרעת קשב וריכוז מחשש שמא טיפול תרופתי יחמיר את תסמני החרדה איננה אופציה טובה לרוב מכיוון שהדבר עלול להביא לתסכול, תחושת כישלון ורק להחמיר את החרדות בסופו של דבר. ברוב המקרים מטפלים בו זמנית. במקרים מסויימים נדרש לאזן את החרדות קודם ולאחר מכן לחדש את הטיפול בהפרעת קשב וריכוז. במקרים אחרים יש צורך לשקול טיפול בתרופות שלא מחמירות תסמיני החרדה כגון Strattera. לסטרטרה אפקטיביות פחותה בהשוואה לתרופות כמו ריטלין ותרופות ממשפחת הסטימולנטים האחרות.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/01/19 15:43
ענת
לוסטרל
שלום, בני בן 9 סובל מחרדות. התחיל לקבל פריזמה, אבל אחרי כשבוע וחצי החל לחוות אצירת שתן בבוקר בלבד. אחרי מקלחת זה הסתדר. הוצעה חלופה - לוסטרל - אולם אני חוששת מכיוון שקראתי שלוסטרל אינה מאושרת לפני גיל 18. מתלבטת. מה לעשות? תודה, ענת
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שלום
10/01/19 22:54
דר' אולגה קובלצ׳וק
לוסטרל זאת תרופה טובה. לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (אוסידי) בילדים מאושרת מגיל 7 ובשימוש נרחב גם לחרדות.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
06/01/19 00:49
דניאל
ממנטין עבור אוסידי
שלום רב, אני מתעניין בהשפעתה של התרופה ממנטין (ebixa, memox) בהפרעת OCD. התרופה במקור משמשת לדמנציה. ראיתי שישנם מס' מחקרים חיוביים עם פלצבו (2-3) ועוד כמה מחקרים פתוחים ותאורי מקרים (כולל אחד מהארץ). המחקרים לפי מיטב ידיעתי מדברים בעיקר על אוגמנטציה ל-SSRI. אבל לא שוללים יעילות בתור תרופה יחידה. רציתי לשאול אם פסיכיאטרים בפועל בארץ ובעולם משתמשים בממנטין עבור אוסידי והאם לדעתך יהיה פסיכיאטר בארץ שיסכים לרשום את זה? על הנייר, נראה שזו בחירה טובה כיוון שהתרופה נחשבת לבטוחה מאוד וכמעט ללא תופעות לוואי, לעומת האלטרנטיבות (למשל לעומת אנטיפסיכוטיות והתופעות לוואי שלהן כמו הסיכונים לטרדיב דיסקינזיה למרות המינונים הנמוכים) הרעיון עלה לי דרך חולה אחר שנרשמה לו התרופה על ידי נוירולוג וטוען שהיא עושה לו פלאים לאחר התרופות המקובלות שניסה בתחום
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
ממנטון עבור או סי די
10/01/19 22:52
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום אכן יש מספר מחקרים חיוביים. לא נכנס עדיין כקו טיפול ראשון ולא מאושר רשמית. אני לא יודעת מי הפסיכיאטרים בארץ משתמשים. ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר המטפל ולבדוק איתו ביחד את האפשרות.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
02/01/19 12:10
שרון
טיקים ילד בן 7.5
שלום. בני בן 7.5 כבר כמעט שנתיים עם טיקים קוליים מתבטא בכיחכוך גרון תוך כדי דיבור. לאחרונה התווספו תנועות. הוא נוגע באף ובמצח שוב ושוב, כאילו יש לו משהו שם שמפריע. בנוסף החל לגעת באיבר מין בטענה שמציק לו התחתון, אבל זה קורה גם כשהוא ללא תחתון ורק אם מכנס פיג'מה. בצפיה מהצד זה נראה ממש לא טבעי ואף מטריד. מאיפה להתחיל ? איזה רופא ? טיפול ? תרופה מומלץ ? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
טיקים קוליים ומוטוריים ונגיעות חוזרות
02/01/19 17:49
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום לפי תיאור שנתת, אני ממליצה לפנות לבדיקה של רופא. רופא המתאים לטיפול בבעיה הן של הטיקים והן של הנגיעות זה פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה. על פי ממצאי הבדיקה הרופא יוכל להמליץ על טיפול המתאים בבעיה. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
13/12/18 12:24
אולגה
ילדה בת 6- פוגעת רגשית
שלום רב, ביתי בת ה6, לומדת בכיתה א'. אינטלגנטית ומודעת מאוד לעצמה ולסביבה שלה. יש לה נטייה לאחרונה לומר דברים לא נעימים לאנשים בכל הזדמנות אפשרית ובכוונה (כל האמת בפנים גם בידיעה שזה מאוד פוגע) לדוגמא' "הלב שלי חושב דברים רעים כל הזמן" בכל הזדמנות היא תגיד לי שיש לי ריח רע ושאני מכוערת. לסבתא שהכי אוהבת אותה והכי מפנקת אותה היא אומרת דבר ראשטן שהיא נכנסת לביתה שהיא לא רוצה להיות אותה. היא תגיד למורה שיש לה ריח רע. היא דואגת לספר לכולם איך היא העליבה ודואגת שידעו על כך. בהתחלה ניסיתי לא לתת לזה במה ולא התייחסתי אבל לאחרונה המצב נהפך לבלתי אפשרי. גם כשאני מנסה לא להתייחס ולחייך היא תגיד אלך פעם את המשפט המעליב כדי שאשאמע. אני לא יודעת מאיפה זה נובע. ניסינו לדבר ניסינו לא להתייחס ניסיתי לצעוק. היא הבינה שכל מי שהיא מעליבה יתרחק ממנה אבל היא ממשיכה (כל הזמן בטענה שהלב שלה אומר לה לומר זאת. איך אני ממשיכה מפה הלאה. מרגישה שזה בעיקר כלפי.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תוקפנות מילולית אצל ילדה בת 6
30/12/18 22:01
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום, פירטת את הבעיה אך למרות התיאור לא אוכל לאבחן את הבעיה לפי מה שכתבת בלי בדיקה של הילדה. סיבות להתנהגות שתיארת יכולות להיות רבות ושונות. ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים. בהצלחה,
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
24/12/18 11:01
נגה
אריפליי
שלום רב, ביתי בת החמש לקחה מינון נמוך של אריפליי בשל מחשבות טורדניות, וחרדה עם מרכיבים אובססיביים. בעצת המטפל, הפסקנו את הטיפול התרופתי לפני כמה זמן. רציתי לשאול - אחרי כמה זמן מהפסקת מתן התרופה ניתן לצפות להידרדרות במצב, אם צפויה הידרדרות כזאת?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שלום
30/12/18 21:58
דר' אולגה קובלצ׳וק
לא ניתן לנבא. בגיל חמש יש סיכוי די גבוה שלא תהיה התדרדרות. ללא הכרות מעמיקה עם המקרה לא אוכל לתת הערכה. אם רופא המטפל המליץ על הפסקה, סביר להניח שהוא לא צופה להדרדרות. כמובן שחשוב להשאר במעקב של הרופא, כדי שאוכל לזהות סימני חזרה מוקדם במידה ואלה יופיעו ולטפל בהתאם. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
24/12/18 14:26
אמא
אריפלי
שלום, בני בן העשר, קשייו - הפרעת קשב וריכוז בדגש על פעלתנות יתר. לעיתים הצפה כשעולה נושא התנהגות (סה"כ מקבל מרות אך בעל דעה), מצטיין בלימודים, אותר כמצטיין והולך לתכניות העשרה במכללות. הוא חסר שקט בעיקר ומתבטא בקולות שנשלטות פיזית אך נובע מצורך של מיצירת רעשים ברקע, נראה קושי בוויסות חושי שמתבטא בשכיבה על הרצפה והסתובבות על צירו או זחילה. חושש לרדת לחדרו לבד. הוא מתפקד דידקטית, אך מתמרד לעיתים בוויכוח ומופיעות בעיות התנהגות של חציית גבולות שלדעתו אינן גבולות (טיפוס על גג ביה"ס כי נפל שם כדור) הרופא רשם לו ARIPLY לוויסות החושי ולחרדות, אך החרדות קלות וגם לא ראיתי שיש ב - ARIPLY תכונות של וויסות חושי ומוטורי... מה אפשר לעשות? אולי תרופה חלופית?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אריפלי
30/12/18 21:52
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום לדעתי כדאי לנסות. אריפליי עשוי לעזור. במידה ולא תהיה הטבה, תחזרו לרופא המטפל כדי לשקול תרופה אחרת. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
09/12/18 04:59
אורח
תופעות לוואי
בת 17 , נוטלת תרופות נגד דכאון מזה 4 שנים, הופסק ציפרלקס והותחל צימבלטה עקב תופעות לוואי של השמנת יתר והחמרה במיגרנות . ישנה תופעת לוואי שמלווה אותי ומטרידה לאורך זמן , בלילה קמה ורועדת מקור אך מזיעה וחם לי בחלקי הגוף, יכול להמשך הרעידות כמספר דקות אך בגוף תחושה של חום. (הומלץ לקחת רספרדל אך חוששת מתופעות הלוואי הכבדות יותר) (בנוסף נוטלת גלולות וברזל)
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
הזעות ליליות
12/12/18 21:15
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום את תיארת תופעוה של גלי חום, הקרויות גם הזעות לילה. זאת תופעת לוואי ידועה של סימבלטה. ניתן לנסות לרדת במינון של סימבלטה או לנסות להחליף בתרופה אחרת. במידה ולא רוצים להחליף, ניתן לנסות לטפל תרופתית. תוספת של תרופה בשם מירו עשויה לעזור, תוספת ריספרדל זאת אופציה, ועוד.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
10/12/18 20:31
דפנה
שילוב תרופות
שלום דר' קובלצ'וק. בתי לוקחת WELLBUTRIN 300 MG. כדור אחד ביום בשנתיים האחרונות. האם יש בעיה לנסות לקחת Attent או Vyvanse בשל הפרעות קשב וריכוז יחד עם הWELLBUTRIN שהיא לוקחת. האם יש בעיה בשילוב של התרופות? האם זה תלוי במינונים? תודה רבה מראש
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
שילוב בין וולבוטרין לסטימולנטים
12/12/18 21:04
דר' אולגה קובלצ׳וק
שלום בעיקרון אין מניעה לשלב בין התרופות. אך ההחלטה צריכה להעשות בהתאם לשיקול דעת רפואי. חייבים להתייעץ עם רופא פסיכיאטר המטפל ולפעול בהתאם להמלצותיו.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>