21/07/19 08:43
אורי
גנואט
האם יש סכנה כל שהיא לפגיעה בכליות בנטילת גנואט ?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
18/07/19 13:13
לירון
חולי סוכרת נגמלים מתרופות באמצעים טבעיים
כתבה מאוד מעניינת ב"חדשות הסוכרת" על גמילה מתרופות באמצעים טבעיים, למי שזה מעניין אותו: https://bit.ly/2JPa0sK
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
17/07/19 09:23
שלום
סכרת
היי אני מטופל בתרופה XR5/1000 xigduo 2 כדורים ליום ... אני בודק תמיד בבוקר סוכר יוצא לי בין 150 -160 כל מה שעשיתי בינתיים לא יורד . בערב נראה תוצאות טובות .... מה אני עושה לא טוב ? תודה רבה שלום
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
16/07/19 23:57
גולדר
מד סוכר בדם
אפשר לקבל המלצה על מד מדוייק ואמין?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
13/07/19 18:54
אמיר
המוגלובין מסוכרר
בן 64 לפני 9 שנים אובחנתי עם סרטן הערמונית נותחתי ומאז מצבי יציב לא מקבל כל טיפול.לא מעשן אין מחלות לב. אין סכרת. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום. לפני יומים עשיתי בדיקות דם סוכר בצום 12 שעות 107. המוגולבין מסוכרר 6.4. טרגליצרידים 64.ל.ד132-82.לא נוטל תרופות. רמת שומנים כללית 230.מבקש לדעת מה משמעות התשובה. לדברי הרופא המטפל לא מדובר בסכרת בבדיקת דם לויטמין 12 גבול תחתון 168.המוגלובין 13.8. אנא תשובתכם ואיך ניתן להוריד את הרמומות האלה. תודה ושבוע טוב.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
26/06/19 10:53
אילן
סכרת 2
מזריק אינסולין כבר שלוש שנים בהתחלת הטיפול הייתה לאינסולין השפעה עכשיו אין לו השפעה מה הסיבה?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תנגודת אינסולין
26/06/19 22:24
רופא שרשיונו נשלל בגלל שהעז להגיד את האמת
הבעיה בסוכרת סוג 2 היא תנגודת התאים בגוף לאינסולין. הטעות הגדולה היא הטיפולים הקונבציונאליים. התאים מתנגדים לאינסולין, הלבלב מייצר יותר, עד שיכולת הייצור שלה נפגמת והסוכרת מחמירה. כאן הרופאים עושים טעות ומוסיפים לחולה אינסולין סינטטי. בהתחלה זה עובד, כי הכמות גבוהה, אבל בסוף הסוכרת מחמירה והתנגודת גדלה. הרופאים ימשיכו לעלות את המינון עד שיופיעו סיבוכים קשים קטיעות גפים, עוורון ואז מוות לרוב על רקע זיהום קשה או לבבי. הטיפול הנכון הוא דיאטה טבעונית דלת פחמימות עם תזונה בריאה, פעילות גופנית מוגברת, ותוספי מזון טבעיים שהוכיחו את עצמם כיעילים להורדת סוכר. למרבה הצער, נראה שאצלך המועד כבר התפספס. אולי עוד ניתן לעשות משהו. מציע שתתרחק מהרפואה הקונבצינאלית כי לה יש אינטרס, להמשיך למכור תרופות ולשמור על תחלואה קבועה.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תנגודת אינסולין
01/07/19 07:53
אילן
תודה רבה צר לי על שלילת רישיונך אבל ככה זה כל מי שדבק באמת משלם מחיר אבל בסוף האמת מנצחת. אני מאוד מתחבר למה שכתבת אני שוקל להיפרד מהתרופות וללכת בדרך אחרת כי אם נגזר עלינו אז לפחות בלי הרעלת הגוף בכימיקלים קונבציונאלים תודה רבה לך
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
21/06/19 18:50
רונה
שילוב תרופות גינואט וגליקסמבי
מקבלת גינואט מזה מספר שנים. החמרה במחלה. הרופאה הוסיפה את התרופה גליקסמבי בנוסף לגינואט. הרוקח טוען שהשילוב לא מקובל. האם ניתן ליטול את שתי התרופות יחד?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
05/01/12 03:43
מרדכי הבר
אבחון סכרת 2
כיצד מאובחנת סכרת 2
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אבחון סוכרת 2
12/01/12 12:17
דר' מרק ניבן
שלום עניתי לשאלה כבר מספר פעמים בפורום. בקיצור, אבחנת סוכרת מבוססת על: 1. סוכר בצום 126 ולמעלה או 2. סוכר שעתיים אחרי העמסת סוכר 75 ג' שווה ומעל 200 או 3. [לפי אגודה אמריקאית לסוכרת, עוד לא מקובל בארץ] HbA1c של 6.5% או יותר. אם אתה מתכוון להבדל בין סוג 1 ו-2, זה מבוסס על תמונה קלינית - גיל, משקל, סיפור משפחתי, חמצת וכו. בד"כ ברור, לפעמים קשה להחליט.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
סוכרת
06/06/19 06:41
מוטי
בבדיקת HBA1c האחרונה שעשיתי נתקבלה התוצאה 7.9% מה עלי לעשות?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
להפסיק לאכול פחמימות
16/06/19 18:39
דר קושלארבק
אם אתה סוכרתי אז זו תוצאה צפויה. אם אתה לא, אז זה סימן שהתקבלת למועדון ואתה עם סוכרת סוג 2 מלאה. תפנה לרופא ותבקש מד סוכר ביתי למעקב וייעוץ עם דיאטנית ואולי טיפול תרופתי
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
11/06/19 18:51
טל
חשש לטרום סוכרת
שלום, בן 62 בריא לחלוטוין, 168 ס"מ, 78 ק"ג. בשנה האחרונה: ערכי גלוקוז 115-119, ערכי a1c 4.2 - 4.3. שומר על תזונה ללא סוכרים וממעט בפחמימות. שאלה: מה משמעות הצירוף של גלוקוז מעל 110 בשעות הבוקר לאחר צום עם A1C נמוך?, והאם ערכים אלה מעידים על טרום סוכרת? תודה !!!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
חסר מידע נוסף
16/06/19 18:35
דר' חוקנוביצת רופאה מנתחת
רמות סוכר בצום משקפות את המצב העכשווי והרמות הללו מעידות על טרום סוכרת. רמות A1C משקפות ממוצע רמות סוכר ב 12-0 יום אחרונים. אם רמות הסוכר הגבוהות זו תופעה חדשה, אז זה לא ישתקף ברמות ה A1C. ייתכן ויש שגיאה בבדיקת ה A1C אם יש לך למשל רמות ברזל גבוהות מידי בדם או רמות המגלובין גבוהות בגלל מחלה כרונית כלשהי. בלי קשר רמות A1C של 4 לאדם בגיל שלך זה נמוך מידי. ייתכן ואתה כבר סוכרתי הרבה זמן וסובל מתקופות של ירידות ברמות הסוכר בדם, מה שמשפיע על הממוצע של ה A1C. עליה פתאומית ברמות הסוכר בצום יכולה להיות זמנית בגלל שינוי הרגלי אכילה לפני שינה, ולעיתים נדירות יכולה להיות בעקבות גידול סרטני בלבלב, בעיקר אצל אנשים מעל 65. מציע שתעבוד מול הרופא המטפל להמשך בירור. יש בדיקות חלופיות ל A1C. בתור התחלה ההיתי מבקש מד סוכר ביתי ובודק לפני האוכל, לאחר צום ושעתיים לאחר האוכל. בהצלחה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
11/06/19 22:19
טל
סוכרת רעב
שלום. למה סוכרת נעורים (דגש על נעורים) גורמת לרעב?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
רעב
16/06/19 18:25
דר אוטל בודפיקה
סוכרת נעורים מתבטאת ביכולת מוגבלת של הלבלב לייצר אינסולין שאחראי לפירוק הסוכר בדם וקליטתו בתאים. אם אוכלים והסוכר נשאר בדם ולא מגיע לתאים, הגוף מתרגם את זה כאילו שלא אכלנו או שאכלו מזון שלא נקלט ולכן מעלה את תחושת הרעב בנסיון לבקש עוד אוכל. לאחר הזרקת אינסולית או אם מתאפםשר השתלת לבלב חלופי, הרעב חולף
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/06/19 20:33
יובל
לעיסת מסטיק בדיקת סוכר
שלום האם לעיסת מסטיק שמצוין עליו שהוא ללא סוכר, לפני או במהלך בדיקת סוכר, יכולה להעלות את תוצאת בדיקת הגלוקוז?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
לעיסת מסטיק
16/06/19 18:21
דר חוקנוביץ, רופאה מנתחת
בכדי לא להשפיע על ערכי הסוכר, מומלץ ללעוס מסטיקים רק מהתחת
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
28/05/19 08:08
נורית
אלרגיה לג'נואט?
שלום רב, מטופלת בג'נואט, בוקר וערב כחודשיים. בימים האחרונים שמתי לב לאודם בכפות הרגליים. הרופאה שלי טוענת שפריחה אמורה להיות בכל הגוף ובמקרה זה אין מדובר בפריחה. היא המליצה לי להוריד את המינון לפעם ביום. האם מדובר באלרגיה? מה עליי לעשות?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
פתרון
05/06/19 05:54
טבעונאצי
אל תקחי את הטיפול דרך הפה. תעברי לטיפול רקטאלי
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
03/06/19 17:17
צבי ש'
A1c
באתר שקופת חולים לאומית מצטטים את אינפומד כאילו בדיקת A1c נעשית אחרי צום של 8 שעות. האם זו טעות?!
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
אין צורך בצום
05/06/19 05:52
טבעונאצי
זו בדיקה של ממוצע סוכר ואינה מושפעת ממה שאוכלים ב 24 שעות אחרונות. אבל לרוב מבוצעת לצד עוד בדיקות שכן מצריכות צום. כמובן שלאכול מהתחת לפני בדיקה, אפשר וגם מומלץ.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
01/06/19 23:17
יששכר
סוכר גבוה לאחר לידה
שלום רב, אשתי היקרה עשתה בדיקת סוכר בערכה ביתית. הערך שנמצא היה 127 וזה היה כשעה וחצי לאחר אכילת עוגות. אשתי כרגע שבועיים לאחר לידה. האם זה ערך המעיד על סוכרת?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
לא
05/06/19 05:51
טבעונאצי
סוכר שעה עד שעתיים לאחר האוכל יכול להגיע עד 140 וזה עדיין תקין. כמובן לאכול עוגול לא מומלץ כלל, גם לא בריא וגם יהפוך את אשתך היקרה לדבה...
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
31/05/19 13:35
תמי יבין
תפוחי אדמה
האם תפוח אדמה קר מתפרק לסוכר פחות מתפוח אדמה חם??
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
30/05/19 21:49
יעל כה
טשטוש ראייה בעקבות סוכרת
לפני שבוע אובחנתי כחולת סכרת , כנראה שהיו לי ערכים גבוהים זמן מה (a1c היה 15) מרגע שהתחילתי להתאזן התחלתי לראות מטושטש. עשיתי בדיקת עניים שיצאה תקינה הבנתי שהושטוש הוא זמני ושאלתי היא / כמה זמן לוקח לראייה לחזור לעצמה ..?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
15/03/19 02:10
אלי
ריח חמוץ מתוק בזיעה רק מהביצים
בימים האחרונים אני מרגיש ריח חמוץ מתוק רק בזיעה שבין הביצים לרגליים. אני בן 46 גובה 180 משקל 106 קילו.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
יש לך כלב?
15/05/19 17:02
עמית רומם
אם כן, תמרח חמאת בוטנים על הביצים, ותן לו ללקק. מקווה שעזרתי.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
15/05/19 16:57
שי
טרום סוכרת ? מה עוד אפשר לעשות?
שלום בן 47 אבא עם סוכרת סוג 2 מגיל 55. עד גיל 44 רמות הסוכר בדם בבדיקה בצום שנתית היו לכל היותר 91, ואז יום אחד לפני 5 שנים רמת סוכר בצום 102. מאז בבדיקה כל שנה רמות סוכר ב 12 שעות צום בין 98 ל 112 לא מגמתיות ברורה. רמות המגלובין מסוכרר בין 5.2 ל 5.5 אחוז גם ללא מגמתיות. בדיקות סוכר בתיות מראות 110 עד 115 בבוקר לאחר צום, 95 ל 100 לפני האוכל, ו לכל היותר 125 שעתיים לאחר ארוחה גדולה. אני רזה טבעוני, עוסק בספורט, נמנע מכל מאכל עם סוכר וצורך מעט מאד בחמימות (בננה ותפוח אחד ביום, לחם זרעי פשתן עם רק 3 גר בחמימות ל 100 גר). אין ספק שהארוחות דלות פחמימות כי הן מקפיצות את הסוכר לאחר שעתיים בלא יותר מ 20 יחידות. השאלה היא אם המצב הזה יציב כבר 5 שנים, האם אני נחשב טרום סוכרתי? רופא המשפחה לא יודע לתת תשובה, כי לפי צום אני כן אבל לפי A1C אני לא, גם לא לפי רמות לאחר ארוחה. האם כדאי להתחיל טיפול במטפורמין במקרה כזה? אני כבר בדיאטה ללא עודף משקל, ומתאמן גם אירובי, גם משקולות ומאמץ. יותר מזה אין לי מה לעשות. מה בכל זאת? תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
14/05/19 23:22
מיה35
העמסת סוכר 75 לאחר לידה
שלום, ביצעתי בדיקה להעמסת סוכר 75 גרם- חצי שנה אחרי הלידה, והתוצאות: 95 בצום, ואחרי שעתיים : 174, מה השלב הבא? מה עליי לעשות כעת? לגשת לדיאטנית? לאנדוקרינולוג?? האם זה מצב שהשלב הבא הוא בוודאות סכרת או שניתן למנוע זאת דרך תזונה או ספורט?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/05/19 16:34
שירי
רמות סוכר
התפרצה נורופתיה בידים וברגלים עם הוכחה בבדיקת emg+צמאון מטורף וריצות לשרותים ודלקות חוזרות בשתן.משפחה אמרו לי שזה נשמע כמו סכרת והרופאה בשום אופן לא רצתה לתת בדיקות לסוכר והתעקשה שזה בגין המעבר חם וצמאים ושינוים הורמונלים גורמים לדלקות. והמצב הלך לעולמו החמיר .רק כשקיבלתי איבחון emg שראה אורטופד ונוירולוג ושניהם אמרו נורופתיה...והחל טישטוש ראיה .. עברתי בהמלצתם לרופאת משפחה אחרת שמיד החליטה לבדוק סוכר סוףסוף.בבדיקה בצום.133ושעתים וחצי אחרי ארוחת בוקר פשוטה שכוללת ביצה סלט.בריא ו2פרוסות לחם מקמח מלא.הערך היה 197.מלווה בעייפות מוגברת..הa1c-6.8.האם זו אכן סכרת ומה הסיבה לעייפות אחרי הארוחות והצמאון והריצות לשרותים בלילה והאם יש קשר לנרופתיה.?.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
12/05/19 16:05
סיון
אינסולין בדם
שלום רב, בשנים האחרונות רמת הגלוקוז בדם אצלי היא בין 103 ל 108 ב 3 חודשים האחרונים אני אוכלת לפי דיאטה מותאמת, והערכים התייצבו. ערך HbA1C מלפני שבוע 4.7 נשלחתי לבדיקת אינסולין בדם ויצא מתחת ל-2 האם זוהי רמה תקינה של אינסולין בדם? (אני מטופלת בדיאטה בלבד) אני בת 36, במשקל 45 ק"ג (מאז ומתמיד, לא כתוצאה מדיאטה כלשהיא..) תודה
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
29/04/19 22:30
דניאל
בדיקת העמסת סוכר
שלום, שבוע 31 להריון. עד עכשיו כל הבדיקות היו תקינות כולל העמסת 50 גרם סוכר וכולל בדיקות סוכר בדם. בגלל שהעובר נראה קצת גדול בהערכת משקל, עשיתי בדיקת העמסת סוכר 100 ואלו התוצאות (שלוש הראשונות בנורמה, הרביעית הרבה מתחת): בדיקה ראשונה (צום לילה): 81 בדיקה שנייה (לאחר שעה): 132 בדיקה שלישית (לאחר שעתיים): 132 בדיקה רביעית (לאחר 3 שעות): 40 האם זה מעיד על סוכרת? מציינת שאני ספורטאית. תודה. דניאל.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תשובה
12/05/19 00:12
אליהו
https://youtu.be/QNl8-x2dCi0
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
26/04/19 00:36
אורית
היפוגלקמיה
שלום לך אני פונה אליך בנוגע לבעלי כי אני ממש אובדת עצות, בעלי בן 44 עד לפני 5 שנים היה בעודף משקל קיצוני, שקל 150 קילו, לפני 5 שנים עבר ניתוח שרוול וירד 70 קילו, בעלי סבל מגאוט (חומצה אורית 7.9) לפני הניתוח וממשיך לסבול גם עכשיו, בנוסף לפני שנה התחיל לסבול מהיפוגלקמיה והפרעות קצב באופן יומיומי ומספר פעמים ביום, עקב כך הוא מרבה לשבת ולא עושה פעילות, לצערי הוא גם נמצא בלחץ נפשי עקב מצבנו הכלכלי שנובע בעיקר מכך שהוא מרבה להעדר מהעבודה בגלל הבעיות הבריאותיות, חשוב לציין שעד הניתוח הוא עבר במהלך חייו מעל 10 ניתוחים Acl בברך , שחזור מניסקוס, חגורה בעין, אפנדיציט, סינוס פילונידל×3 , הוצאת אבנים מהכליות, יש לו גם פריצת דיסק וסובל מאבנים בכליות באופן כרוני, אני מאוד מאמינה ברפואה האלטרנטיבית אך מפאת מצבנו הכלכלי אין אנו יכולים להרשות לעצמנו, אודה לחוות דעתך, מה לעשות למי לפנות איפה להתחיל, אני כל יום בוכה מחוסר אונים. תודה לך מראש אורית
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
27/12/10 13:04
שלומית
110 בבדיקת סוכר בצום
בבדיקות שיגרתיות לפני שנה היה לי 98 סוכר בצום לאחר חצי שנה היה 110 ועכשיו שוב 110 מה עלי לעשות כדי להוריד את רמת הסוכר. אינני אוכלת מתוקים וממעיטה בפחמימות ובפירות. [כמעט בכלל לא]מה לעשות?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
סוכר בצום 110
03/01/11 11:39
דר' מרק ניבן
סוכר בצום בין 100-125 נחשב מצב קדם סוכרת. כדאי לבדוק גם סוכר שעתיים אחרי ארוחה או העמסת סוכר ו-HbA1c על מנת לשלול סוכרת. חשוב לשמור על תזונה נכונה ומומלץ להתיעץ עם דיאטנית מוסמכת. כמו כן פעילות גופנית כמו הליכה 30-40 דקות כל יום. יש חילוקי דעות לגבי טיפול תרופתי בשלב זה. מציע לדבר עם רופא משפחה שלך.
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תרום סכרתי
21/04/19 12:54
צבי
שלום, אני בן 80+ רמת הסוכר אצלי בדרך כלל 108. האם זו נורמה לגילי או כיצד עלי לנהוג. אני משתדל לא לגעת במתוקים. אודה לך מאוד על יעוץ. בכבוד רב רגב צבי
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
תרום סכרתי
21/04/19 12:54
צבי
שלום, אני בן 80+ רמת הסוכר אצלי בדרך כלל 108. האם זו נורמה לגילי או כיצד עלי לנהוג. אני משתדל לא לגעת במתוקים. אודה לך מאוד על יעוץ. בכבוד רב רגב צבי
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
08/04/19 11:26
רפי
TSH
אמא שלי סוכרתית, בת 67 נוטלת אלתרוקסין כמה שנים והכל תקין. לאחרונה הרגישה עייפות, חולשה וכבדות ברגליים. היום ביצעה בדיקת דם ויצא TSH 7.29. לציין שלפני 3 חודשים בבדיקת דם האחרונה היה ערך בגבול הנורמל (4.28) וכן גם בכל השנים שלפני. המינון שהיא נוטלת: כל יום 50 מ"ג ובשישבת נוטלת 100 מ"ג. ממה לדעתך זה נובע? אולי מינון גבוה מידי?
הוספת תגובה
פתח בלשונית חדשה
סגור חלון
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>