דלג לתוכן

עיכול (digestion)

1 דקות קריאה
התהליך בו המזון שנבלע מתפרק במערכת העיכול עד לצורה שיכולה להיספג ולהיטמע ברקמות הגוף. העיכול כולל תהליכים מכניים, כגון לעיסה וטחינה של המזון, ותהליכים כימיים המופעלים על-ידי האנזימים של העיכול וחומרים אחרים (מרה, חומצה וכו'). העיכול הכימי מתחיל בפה עם פעולת הרוק על המזון, אך רובו מתרחש בקיבה ובמעי הדק, שם מופעלים על המזון מיצי קיבה ומיצי לבלב.
רופאים בתחום
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 74 חוות דעת )
"דר ארז יזהר יסודי, סבלני ומסביר כמו שצריך. ממליצים בחום"
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו