דלקת בדרכי השתן אצל ילדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 4 וחודשיים. יש לה חום כבר שישה ימים ברציפות. היינו אצל רופא ילדים ושללו חיידק בגרון. היא מתלוננת כל הזמן על כאבי בטן כלליים סביב הטבור. רופא משפחה עשה בדיקת שתן וקבע כי יש לה דלקת בדרכי השתן ושלח את הבדיקה לתרבית. הוא גם נתן לה אנטיביוטיקה. למחרת, אחרי שכבר נתנו לה אנטיביוטיקה במשך 24 שעות, קיבלתו את התשובה שהתרבית היתה שלילית. עד מתי להמשיך עם האנטיביוטיקה למרות שלא ידוע מה הבעיה האמיתית? ומה עלי לעשות עם העובדה שכבר יש חום שישה ימים ואין לכך הסבר? האם ללכת לחדר מיון ילדים?

תשובה:
דלקות דרכי השתן הן מן הזיהומים הנפוצים ביותר שרופאי הילדים נתקלים בהם. השכיחות היא בדרך כלל כ-3 עד 5 אחוזים בקרב ילדות, ואצל 60 עד 80 אחוזים מהן הדלקות חוזרות. הטיפול בדלקות דרכי השתן בילדים, שברוב המקרים נובעות מזיהום על ידי E-Coli, הוא על ידי רספרים או מוקסיפן או אוגמנטין. רספרים היא ברוב המקרים התרופה המועדפת. היא הוכחה כיעילה ביותר בטיפול ובמניעת דלקות מסוג זה. לא ציינת את התשובות המפורטות של בדיקת השתן לכללית, ואם נראו חיידקים במשקע השתן. גם לא הבנתי אם התרבית נלקחה לאחר תחילת הטיפול האנטיביוטי. אם כן, אין לה כל משמעות. אם היא נלקחה לפני הטיפול, ואכן לא היתה צמיחת חיידקים, לא נראה כי דלקת בדרכי השתן היא הסיבה לחום, ויש לחפש סיבה אחרת. האם הילדה סובלת משלשולים? הקאות? האם כאבי הבטן באים והולכים? האם החום עולה ויורד, או שהוא ממושך לאורך כל שעות היום? אם בתך ממשיכה עם החום, כדאי לפנות לבדיקה במוקד של קופת חולים או במיון בבית חולים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד