מהו הריון מולארי?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני 10 חודשים לאחר לידה. קיבלתי מחזור ראשון לאחר 8 חודשים ב- 26/8/06. חיכיתי למחזור הבא, וכשראיתי שהוא לא מגיע ויש כאבי מחזור עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי. ניגשתי למרפאה ומאחר והיה חג לא בוצעו בדיקות דם. עשו לי בדיקת שתן ויצא חיובי אך בהיר, ונאמר לי שכנראה אני בתחילת ההריון. נעשה לי גם אולטרסאונד ונאמר לי שהרירית מעובה אך לא נראה שק הריון. לאחר כשבוע ראיתי דימומים קלים חומים ולפעמים אדומים ולכן חשבתי שאין הריון, אך שראיתי שהדימומים נמשכים כשבוע ויש כאבי בטן, עשיתי בדיקת דם להריון והתשובה הייתה חיובים - 800 HCG . נעשה לי שוב אולטרסאונד ולא נמצא שק הריון , הרירית מעובה ובעלת מרקם מעט הטרוגני (הרבה ממצאים אנאקוגנים קטנטנים, ורשמו: האם הריון מולארי? הרופא בדק אותי ואמר שאעשה שוב בדיקת דם ונראה מה הלאה. מה זה יכול להיות? ומה זה הריון מולארי ומה הסיכונים בכך?

תשובה:
הריון מולארי יכול להיות מוחלט או חלקי כתלות בהפרעה הכרומוזומלית שגרמה לו. בהריון מולארי מלא המטען הכרומוזומלי הוא אבהי בלבד (בניגוד למצב תקין בו X 1 בא מהאב והשני מהאם). בהריון מולארי חלקי המטען הכרומוזומלי הוא טריפלואידי, 2 שליש מקורם מהאב ושליש מקורו מהאם. המשותף הוא התפתחות לא תקינה של העובר (אם בכלל) והתפתחות עודפת של שק ההריון. השכיחות היא כ-1 ל- 1000 הריונות. השכיחות גבוהה יותר בנשים מתחת לגיל 15 או מעל גיל 45. ההסתמנות עשויה לכלול רחם גדול לגיל ההריון, דימום מהנרתיק, הקאות מרובות, יתר לחץ דם, ותופעות נוספות שכיחות פחות. האבחון הוא באולטרסאונד והטיפול הוא ריקון מיידי של חלל הרחם ומעקב בטא על מנת לוודא שרמתו יורדת ל- 0 . ד"ר נגה פוקס - אינפומד