CT לעומת MRI
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 48. איזו בדיקה יותר טובה לבדיקת עמוד השדרה המותני, בדיקת CT או בדיקת MRI? מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהבדיקות? באיזו בדיקה רואים את הפגיעה יותר במדויק?

תשובה:
ישנם כמה הבדלים בין בדיקות CT ובדיקות MRI. בבדיקת CT משתמשים בקרינת רנטגן. בבדיקת MRI לא משתמשים בקרינה כזאת, אלא בתכונת המגנטיות של רקמות שונות בגוף. משתמשים בבדיקות אלה במצבים שונים. בדיקת CT יעילה להדגמת מבנים גרמיים או רקמות רכות עם צפיפות מסויימת כגון הדיסקים הבין-חולייתיים. MRI, לעומת זאת, יעיל בעיקר להדגמת רקמות רכות, כמו חוט השדרה ומעטפותיו. ההחלטה באיזו בדיקה להשתמש תלויה במה שרוצה הרופא לבדוק. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד