צורך בקורלציה קלינית וכירורגית להתאמת ממצאים אחרי ממוגרפיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר בדיקת ממוגרפיה ובדיקת אולטרסאונד של השד נמצאו ממצאים שלפיהם אני צריכה התערבות כירורגית: "מומלץ קורלציה קלינית וכירורגית". מה המשמעות של המונח הרפואי הזה לגבי?

תשובה:
קשה לי לענות על שאלתך באופן מלא, מכיוון שלא ציינת מה היו הממצאים בבדיקת הממוגרפיה והאולטרסאונד. בקורלציה קלינית הכוונה היא לבירור אם ישנה התאמה בין הממצאים בבדיקות שביצעת לבין הקליניקה, תסמינים כגון כאבים, חום, הזעה, ירידה במשקל, הפרשות מהפטמה ועוד. בקורלציה כירורגית הכוונה היא לביצוע פרוצדורה כירורגית, כגון לקיחת ביופסיה מרקמת השד, על מנת להתאים בין הממצאים שהתקבלו לבין הממצאים שתראה הביופסיה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד