נפיחות בבטן ושינויים ביציאות ללא ממצא דלקתי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל זה 4 חודשים מנפיחות והצקה בבטן הימנית התחתונה, עם תופעות משתנות בצורת הצואה במשך כל הזמן. לעיתים צריך ללחוץ, ברוב הזמן הצואה רכה ועם ריר, שלשולים נדירים, ולעיתים היציאה נורמלית. בדיקות הדם שלי תקינות, בדיקת דם סמוי חיובי 1/6 (אני סובל מטחו

תשובה:
התסמינים אותם אתה מתאר (נפיחות בבטן ותופעות משתנות בצורת הצואה) יכולים להתאים למספר מחלות, ביניהן מחלות דלקתיות של המעי, כגון קרוהן או אולצרטיב קוליטיס, אך לאור העובדה כי בדיקות ההדמיה שביצעת תקינות, אפשרויות אלו נשללות, מכיוון שלא נמצא מוקד דלקתי כלשהו או עדות למחלה מכל סוג אחר. לכן אין לי הרבה מה להוסיף. לא ציינת בשאלתך פרטים לגבי הרגלי התזונה שלך. האם שינית לאחרונה הרגלים בנוגע לתזונה? האם אתה מקפיד על שתייה מספיקה? יכול להיות כי התסמינים האלה קשורים לאכילה לא נכונה, ובנושא זה תוכל להתייעץ עם דיאטנית.
תרגיש טוב ד"ר קרן גלרון - אינפומד