בדיקת תפקודי קרישה לאשה עם קרישיות יתר בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בת 31, בהריון בשבוע ה-33. היא נושאת את פקטור 2 הגורם לקרישיות יתר. היא מזריקה במהלך כל ההריון קלקסאן 60 מ"ג. קיבלנו בדיקות דם ואלה התוצאות: PT INR 0.92 PT SEC 10.0 PT% 100 APTT SEC 24.1 FIBRINOGEN 592 האם הבדיקה תקינה או שיש בעיה ב

תשובה:
הערכים INR, PT, APTT נמצאים בטווח הנורמה. ערך הפיברינוגן גבוה. רמת פיברינוגן גבוהה מגבירה את נטיית הגוף לייצר קרישי דם, והיא עולה בתגובה לדלקת חריפה, מחלה דלקתית, טראומה או הריון. במקרה של אשתך, הערך הגבוה יכול להיות כתוצאה מבעיית קרישיות היתר או כתוצאה מן ההריון עצמו. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד