כאבים בגב התחתון בגבר בן 80 אני בן 80, סובל מכאבים בגב תחתון. הצילומים מ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

כאבים בגב התחתון בגבר בן 80 אני בן 80, סובל מכאבים בגב תחתון. הצילומים מראים עקמת קשה. אני מעוניין בהסבר כיצד משפיעה השחייה על החוליות. אני שוחה חזק בסגנון חתירה.

תשובה:
שחייה, בסגנון חתירה בפרט, מחזקת ומותחת את שרירי הגב האורכיים והשרירים הבין- צלעיים. שרירי גב חזקים תומכים בחוליות ומקלים על העומס בגב. כך ששחייה מיטיבה מאוד עם כאבי גב הקשורים בעקמת, ותמנע הידרדרות במצב. השחייה שומרת על הכושר, מותחת את השרירים ולא מפעילה לחץ על המפרקים. הבעיות האפשריות בחתירה הן מתיחת יתר לאחור של הגב התחתון והצוואר- אולם בעיות אלה ניתנות לפתרון על ידי שיפור הסגנון.