לפני מספר ימים שהיתי בתאילנד וביצעתי טיפול פדיקור במלון. ברצוני לדעת הא
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר ימים שהיתי בתאילנד וביצעתי טיפול פדיקור במלון. ברצוני לדעת האם יש אפשרות להידבק כתוצאה מטיפול זה. כמו כן ברצוני לדעת כמה זמן הוירוס יכול לשהות באוויר.

תשובה:
בהנחה שהשאלה היא על איידס, הנגיף הזה מפונק מאוד וחי באוויר פחות מחמש דקות במקרה הטוב. הוא מועבר כשהוא נכנס לזרם הדם, ולכן רק אם פצעו אותך פציעה עמוקה יש איזה שהוא סיכון. לסיכום, לא סביר להניח שנדבקת מפדיקור. לקריאה נוספת על הנגיף ועל דרכי ההידבקות ממנו- www.aidsisrael.org.il/