אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע השישי החלו ל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/08/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע השישי החלו להופיע מדי פעם הפרשות כהות (כמו של דם לא טרי). הרופא שלי בדק אותי ולא גילה שום דבר ואמר כי הדבר ייתכן מהשתרשות ההריון. מספר ימים לאחר מכן (סוף שבוע 6) הופיע לי דימום טרי ופניתי בדחיפות למיון, שם בדקו אותי ואמרו לי לנוח ולחכות (עדיין לא היה דופק רק שק הריון). כעבור שבוע (לפני מספר ימים, סוף שבוע7) הרופא בדק אותי ומצא דופק לעובר ואמר לי לא להתאמץ ושייתכן כי ההפרשות הן מהדימום שהיה לי. אך עדיין יש לי הפרשות חומות-אדומות (בכמות מעטה) מדי יום. רציתי להוסיף כי כשאני בודקת את האזור הפנימי עם טישו נקי (כמו בהחדרת טמפון) אני רואה כמעט תמיד כי הטישו עם אותן הפרשות. האם תופעה זו מצביעה בהכרח על בעיה מסוימת ? האם יתכן שזה פשוט האופן בו הגוף שלי מגיב להריון ?

תשובה:
דימום בתחילת ההריון עשוי להיות כתוצאה מהשתרשות העובר והשינוי ברקמות הרחם. אך יכול להיות סימן של הפלה. מעקב אחר מידת הדימום, מידת פתיחת צוואר הרחם באם קיימת, וכן מעקב עוברי באולטרסאונד ייתן בסופו של דבר את התשובה במה מהמצבים מדובר.