הסיבות לרמה נמוכה של טסיות בדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות פרופיל הורמונלי שעשיתי לפני מספר ימים התקבלו הנתונים החריגים הבאים: platelets 138 MPV 12.8 כל שאר הנתונים היו בטווח הנורמה. אנא עזרו לי להבין ממה זה יכול לנבוע או מה ההשלכות של נתונים חריגים אלה.

תשובה:
שני הפרמטרים שציינת מתייחסים לטסיות הדם (platelets). הטסיות משתתפות בתהליך קרישת הדם. על פי תוצאות הבדיקה שלך, ערך הטסיות מעט נמוך. ערכים כאלה עשויים להעיד על בעיה קלה בקרישיות, ויכולים לנבוע ממספר סיבות, כמו ירידה בייצור הטסיות כתוצאה מחוסר בוויטמין B12 או כתוצאה מזיהום או הפרעה כלשהי במוח העצם, הרס מוגבר של טסיות כתוצאה מדלקות שונות ועוד. ערך ה- (Mean platelets volume) MPV