האם באמת ל- אלנדרונאט-טבע יש יותר תופעות לוואי מאשר לפוסלאן כפי שכתוב ב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם באמת ל- אלנדרונאט-טבע יש יותר תופעות לוואי מאשר לפוסלאן כפי שכתוב בעיתון? האם זו לא אותה תרופה?

תשובה:
נושא התרופות הגנריות הוא נושא שנוי במחלוקת. עמדת משרד הבריאות היא "כי אין מניעה להמשיך ולשווק את שתי התרופות ולאפשר את ההחלפה בינהן" (מתוך הודעה לעתונות 13.9.01). יחד עם זאת מטופלות רבות מדווחות על תופעות לוואי מאז שעברו לפוסאלאן (דבר שעדיין לא נבדק בצורה מסודרת ומחקרית). חברת טבע טוענת כי עד היום כמעט ולא הגיעו תלונות על התרופה, למעט מספר מיקרים בודדים שטופלו על-פי נהלי משרד הבריאות (מתוך 30.8.01 Ynet). "על הנייר" זו אותה תרופה. והשיקול לתת את התרופה הגנרית הוא שיקול כלכלי בלבד של קופות החולים. אם הרופא החליט להחליף לך את התרופה המקורית לתרופה הגנרית, ואת חשה בתופעות לוואי שלא הרגשת קודם יש לדווח על כך מיידית לרופא, שרשאי להחזיר אותך לתרופה המקורית. יש לציין ששתי התרופות עלולות לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, ובמיוחד בוושט בשיעור נמוך ולכן חשוב לקחת אותן על-פי הוראות השימוש המיוחדות כדי למזער את הנזק.