הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט ומדויק מהי הפעולה של גלולות למניעת הריון- מה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט ומדויק מהי הפעולה של גלולות למניעת הריון- מה בדיוק זה עושה ואיך זה משפיע (לא תופעות לוואי !). אני סטודנטית לרפואה ולמדנו על מערכת המין הנקבית ואני מעוניינת להבין את השפעת הגלולה.

תשובה:
גלולות למניעת הריון בנויות ממרכיב אסטרוגני בשם אתיניל אסטרדיול וממרכיב פרוגסטרוני, שיש לו מספר נגזרות שונות. האסטרוגן מעכב את הפרשת ההורמונים LH ו FSH מההיפופיזה באמצע המחזור החודשי, כך שאין ביוץ. כמו כן בכל השלב הפוליקולרי (הפאזה הראשונה של המחזור) אין בד"כ הבשלה של זקיקים בשל העיכוב במשוב חוזר של רמת האסטרוגן על הגונדוטרופינים LH ו FSH.
המרכיב הפרוגסטרוני מגביר את האפקט של מניעת ההריון בכך שהוא משנה את הרכב הריר הצווארי והופף אותו פחות חדיר לזרע, פוגע בתנועתיות החצוצרה והופך את רירית הרחם פחות מתאימה להשתרשות העובר. למידע נוסף - http://organon.ca/health/contraception/faq/index.asp