לפני 7 חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים שבה נכנס בי רכב מאחור. לאחר 3 שבועות התחילו לי כאבים חזקים, בעיקר של הקרנות לרגל ימין. קיבלתי כ 3 שבועות טיפול תרופתי ללא כל שינוי. הגעתי למצב שקשה ללכת, לשבת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 7 חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים שבה נכנס בי רכב מאחור. לאחר 3 שבועות התחילו לי כאבים חזקים, בעיקר של הקרנות לרגל ימין. קיבלתי כ 3 שבועות טיפול תרופתי ללא כל שינוי. הגעתי למצב שקשה ללכת, לשבת אי אפשר בכלל (שלא לדבר על שירותים), כיפוף קדימה ה

תשובה:
לפי תיאור המצב, אתה סובל מפריצת דיסק מותנית. במידה ואין חולשה של הרגל ורק כאב, ובמידה ואין הפרעה בשליטה על הצרכים, אין כל הכרח בניתוח. במקרה זה מטרת הניתוח היא להקל על הכאב ולשפר את איכות החיים. אין סכנה במידה ותחליט לא לעבור ניתוח, ויש סיכוי שמצבך ישתפר עם הזמן ללא ניתוח, אך קרוב לודאי יידרש לא מעט זמן לכך. במידה ותרצה לשפר את איכות חייך בעתיד הקרוב, ניתוח בהחלט יכול להועיל. אחוזי ההצלחה הם כ 90% כאשר כ 10% מהמנותחים אינם מרוצים מתוצאת הניתוח. ב 15% מהמנותחים חלה פריצה חוזרת שלעיתים מצריכה ניתוח נוסף. אחוז הסיבוכים נמוך, ויכול לכלול זיהום ונזילת נוזל שדרה הניתנים לרוב לטיפול, וכן פגיעה בשורש עצב שיכולה להותיר חולשה בקבוצת שרירים ברגל. דר מיכאל מילגרם