אני סובל מפצעים אדומים ולא מוגלתיים על גבי כבר מספר שנים. אינני מצליח לא
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל מפצעים אדומים ולא מוגלתיים על גבי כבר מספר שנים. אינני מצליח לאתר את מקור הרגישות של העור שלי, אך עושה רושם שכאשר אני מגביר את פעילות הספורט שלי מופיעים יותר פצעים. אני מבקש לדעת מה ניתן לעשות בנידון ואיזה מינרל או ויטמין יכולים לעזור לה

תשובה:
נשמע שמדובר בסוג של דרמטיטיס - גירוי של העור שביטויו פצעונים, אשר מחמיר כאשר יש הזעה ולחות. יש להתייעץ עם רופא עור לגבי האבחנה המדויקת, שכן קיימים סוגים שונים של דרמטיטיס, וכן לגבי הטיפול. למניעה ראשונית יעזרו שמירה על עור יבש מרטיבות, משיחת קרם לחות לאחר המקלחת והימנעות ממקלחות תכופות.