שלושה אשכים בשק האשכים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

במישוש של שק האשכים אני מרגיש שיש לי שלושה אשכים. מה זה ומאיפה זה מגיע? אין לי כאבים או תופעות אחרות.

תשובה:
התופעה שאתה מתאר נקראת Polyorchidism, כלומר, הימצאות של יותר משני אשכים. זו תופעה מאוד שכיחה שבדרך כלל איננה מלווה בתופעות לוואי למיניהן, אך מעלה את הסיכון לסרטן האשכים. אני מציעה שתלך לבדיקה אצל אורולוג, לוודא שאכן מדובר בתופעה זו ולא בגוש חדש שהופיע בשק האשכים, שטיבו בהחלט מצריך בירור. בהצלחה. עוד מידע על Polyorchidism תוכל לקרוא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Polyorchidism