פעילות גופנית בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני כרגע בשבוע ה-23, בהריון ראשון. כרקדנית לשעבר וכספורטאית, אינני מסוגלת להימנע מפעילות גופנית, ולכן אני רצה כ-3 פעמים בשבוע ריצה קלה, כ-40 דקות בכל פעם, בקצב איטי-בינוני. לאחרונה הרגשתי מעט כאבים ודקירות קלות בבטן התחתונה בזמן הריצה, אשר חלפו תוך כ

תשובה:
פעילות גופנית מותרת ואף רצויה בזמן הריון. חושבים שניתן להמשיך גם בזמן ההריון בפעילות הגופנית שנעשתה לפני ההריון אם ההריון תקין. מכיוון שאת מדווחת על כאבים שמופיעים בזמן הריצה בלבד, נראה כי הגוף מאותת שהפעילות מעט מוגזמת. הייתי ממליצה לך להאט את קצב הריצה לקצב שלא יגרום לך תחושת אי-נוחות, ולא יהווה סיכון להריון. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד