חישוב יום הביוץ כאשר יש הכתמות לפני המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

במחזור האחרון שלי היו הפרשות ומעט מאוד דם בשלושת הימים הראשונים, ולאחר מכן ירד דם בכמות הנכונה במשך עוד 3 ימים. איך אני מחשבת את ימי הביוץ הקרובים שלי? לפי איזה יום להתחיל?

תשובה:
ההכתמות החומות שאת מתארת נובעות מירידה ברמת הפרוגסטרון, ולרוב יש לחשב את זמן הביוץ החל ביום בו התחיל הדימום ה"אמיתי". אני מקווה שאין בכוונתך להשתמש בחישובים אלה כאמצעי מניעה, כיוון ששיטה זו אינה יעילה ואינה בטוחה. תוכלי למצוא מידע נוסף על אמצעי מניעה כאן: http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp