רמת TSH גבולית וחוסר ברזל אצל אישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-10. תוצאות בדיקות הדם שעשיתי הראו כי רמת ה- TSH היא 0.25 ורמת הוויטמין B12 היא 164. כמו כן יש לי חוסר בברזל. אבקש לדעת מהי משמעות תוצאות אלו, ואם הן עלולות להשפיע על העובר בשלב זה של ההריון.

תשובה:
רמת TSH תקינה בטרימסטר ראשון של ההריון היא 0.24 עד 2.99. רמה של 0.25 היא גבולית מאוד, המעוררת חשד לפעילות יתר של בלוטת התריס. לקראת שבוע 12 של ההריון יש עלייה ברמת ה- HCG, הורמון ההריון, וזו גורמת לעלייה קלה בפעילות בלוטת התריס, שהיא נורמלית וחולפת. מומלץ לחזור על הבדיקה ולבדוק גם את את רמת ה- T3 ורמת ה- T4, הורמוני בלוטת התריס. חשוב לעקוב אחרי המצב, כיוון שפעילות יתר של בלוטת התריס בהריון מעלה את הסיכון לסיבוכים, כגון משקל לידה נמוך, רעלת הריון, לידה מוקדמת ועוד. אם העלייה אינה חולפת, ייתכן שיהיה צורך בטיפול על מנת למנוע תופעות אלו. B12 הוא רכיב חיוני לבניית רקמות שונות בגוף, במיוחד מערכת העצבים ותאי הדם האדומים. גם ברזל נחוץ לבניית רקמות שונות, ובמיוחד המוגלובין בתאי הדם האדומים. חסר של חומרים אלה עלול לגרום לאנמיה, שעלולה להשפיע על התפתחות העובר, ולכן חשוב לקחת השלמות בכדורים ולבצע בדיקות מעקב. חשוב להזכיר שבהריון מומלץ לקחת חומצה פולית במינון של 400 מק"ג ליום, גם אם אינך סובלת מחסר בחומצה פולית, על מנת להקטין את הסיכון למומים במערכת העצבים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד