אנטיביוטיקה אחרי עקירת שן בינה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21. האם חייבים לקחת את האנטיביוטיקה שהרופא נותן לאחר עקירת שן בינה? האם אפשר לא לקחת? האם אי-לקיחת התרופה יכולה לגרום לבעיות?

תשובה:
אם הרופא רשם אנטיביוטיקה, צריך לקחת אותה. מטרתה של האנטיביוטיקה היא להילחם בזיהומים שעשויים להתפתח לאחר פעולה כירורגית כלשהי, ועקירת שן נחשבת לפעולה כירורגית. בלא אנטיביוטיקה עלול להיגרם זיהום. ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים