סיבות אפשריות לאין-אונות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אודה לכם על פירוש תוצאות הבדיקות הבאות לגבר בן 54 הסובל מבעיית אין-אונות: ESTRADIOL 194 LH 2.8 FSH 3.9 SHBG 21.8 האם דרוש טיפול?

תשובה:
אינני יודע מהם ערכי המעבדה שבה ביצעת את הבדיקות, אולם נראה שמרבית התוצאות תקינות, אם כי ערכי האסטרדיול שנמדדו גבוהים מהנורמה. חשוב לזכור שבעיות אין-אונות בגברים יכולות לנבוע ממגוון סיבות, כגון בעיות פסיכוגניות, חרדות, דיכאון, תופעות לוואי של תרופות, מחלת כלי דם ועוד. כדאי לעשות קורלציה בין הבדיקה הקלינית לבין התשובות של בדיקות המעבדה, ולכן אני ממליץ לפנות לרופא המטפל להמשך בירור. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד