אחייני בן 22 , בריא בד"כ. לפני שבוע באמצע הלילה איבד את הכרתו ונכנס למצ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/09/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אחייני בן 22 , בריא בד"כ. לפני שבוע באמצע הלילה איבד את הכרתו ונכנס למצב של פרכוסים. בבית החולים מייד כשהגיע עבר CT שיצא תקין ובדיקת EEG שהראתה הפרעה קלה. עבר בדיקת EEG תחת שינה והבדיקה יצאה תקינה. כעבור שבוע קיבל התקף נוסף של פרכוס ואובדן הכרה. ברצוני לציין כי הוא שרוי במתח רב ופחדים שונים. האם מדובר במחלת האפליפסיה והאם טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי יכול לעזור ?

תשובה:
קשה לומר דרך הרשת. רק מערך בדיקות ומעקב יעזרו באבחנה. עקרונית, אפילפסיה אמיתית לא נובעת מבעיה פסיכיאטרית, כך שאם יש באמת אפילפסיה טיפול פסיכיאטרי לא יעזור אלא טיפול תרופתי נוגד פרכוסים. אנא פנו לנוירולוג להמשך בירור ומעקב.