החלפת התקן תוך-רחמי בגיל המעבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 46, מתקרבת לגיל הפסקת המחזור. יש לי התקן תוך-רחמי רגיל ויש לי דימומים קשים. האם החלפת ההתקן למירנה עלולה לגרור תופעות לוואי כשהמחזור שלי יפסיק? מאחר שההתקן הוא ל-5 שנים, איך אדע מתי המחזור הפסיק? האם ההורמון שבהתקן אינו משפיע או מקדם תופעות שקשורות להזדקנות? והאם אינו משפיע על גמישות העור?

תשובה:
התקן תוך-רחמי אינו גורם לתופעות לוואי כאשר המחזור מפסיק, ואינו משפיע על גמישות העור. ההורמון שמופרש מההתקן הוא פרוגסטרון. הורמון זה אינו מקדים את גיל הבלות. זהו הורמון שמוסיפים לקחת אותו לאחר הפסקת המחזור החודשי בתור תחליף הורמונלי, ביחד עם אסטרוגן. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי החלפת ההתקן. בגילך אין צורך באמצעי מניעה קבוע כהתקן, ולכן יתכן שהרופא ימליץ לך להוציא את ההתקן מבלי להכניס אחד חדש. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד