מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על ידי נגיף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על ידי נגיף ה- EBV (אפשטיין באר) או נגיף הציטומגלו (CMV). לעיתים נדירות עשויה המחלה להיגרם מנגיף ה- HIV או מטפיל הטוקסופלסמוזיס. כאשר נגרמת המחלה כתוצאה מ- EBV (שהוא הגורם השכיח למחלה)

תשובה:
מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על ידי נגיף ה- EBV (אפשטיין באר) או נגיף הציטומגלו (CMV). לעיתים נדירות עשויה המחלה להיגרם מנגיף ה- HIV או מטפיל הטוקסופלסמוזיס. כאשר נגרמת המחלה כתוצאה מ- EBV (שהוא הגורם השכיח למחלה) אכן יכולה להיות הדבקה במגע אינטימי כמו חיבוקים ונשיקות. כאשר המחלה נגרמת על ידי נגיף ה- CMV או נגיף ה- HIV, יכולה להיות הדבקה במגעי מין לא מוגנים, ובשימוש במחטים ללא חיטוי. כאשר המחלה נגרמת על ידי נגיף הטוקסופלסמוזיס המחלה אינה מידבקת. [06/06/2002]