מיגרנות, דרלין ונטילת הורמונים אני סובלת ממיגרנות לפחות 5 פעמים בשבוע. <
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

מיגרנות, דרלין ונטילת הורמונים אני סובלת ממיגרנות לפחות 5 פעמים בשבוע. ניסיתי דרלין כטיפול מונע אך ללא הועיל. האם יש קשר בין נטילת הורמונים חלופיים למיגרנה?

תשובה:
כאבי ראש הם תסמין (סימפטום) העשוי לנבוע מסיבות רבות, כולל צלחית (מיגרנה), מתח שרירים (tension headache), תופעות לוואי לתרופות וכדומה. הורמונים מסוימים עשויים לגרום לעלייה בלחץ בתוך הגולגולת ולכאב ראש. אם כאבי הראש מתמידים, מומלץ לפנות לרופא, אשר קרוב לוודאי ייקח היסטוריה מפורטת, יבצע בדיקה נויורולוגית (בדיקה של מערכת העצבים) ויסתכל בקרקעית העין על מנת לשלול יתר לחץ בתוך הגולגולת. במידה וכל אלו יישללו ואכן תאובחן מיגרנה, יש כיום כמה תרופות חדשות העשויות לסייע בשיכוך הכאב. [28/06/2001]