תוצאות בדיקת CT המתאימות לגידול ממאיר בכליה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לקרוב שלי עשו CT ומצאו גוש ריקמה רכה במקום ראשון RCC. תהליך תופס מקום סולידי אקסרפיטי - חשוד לשאת הכליה. מה זה אומר פרט לכך שהוא אמור לעבור ניתוח ?

תשובה:
מדובר בגוש כלייתי, הנראה בולט מהכליה, ומתאים לגידול ממאיר של הכליה, גידול שנקרא גם Renal Cell Carcinoma. אי לכך בד"כ אם המראה מאוד משכנע ב CT, לא עושים אפילו ביופסיה, אלא מוציאים בניתוח את הגוש וחלק מהכליה הצמוד אליו.