חום גבוה לילדה בת 4 במשך 4 ימים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת הארבע סובלת מחום גבוה שנמשך 4 ימים ומלווה בצמרמורות והזעות אינטנסיביות בשעת ירידת החום. בדיקות דם ושתן תקינות, וכן צילום לב ואקג. מה זה יכול להיות?

תשובה:
חום הוא אחת הסיבות השכיחות ביותר לפניה לרופא הילדים. לאור בדיקות הדם והשתן התקינות, וצילום החזה התקין גם הוא - נראה כי רוב הסיכויים שביתך סובלת מזיהום וירלי כלשהו. האם קיימים סימפטומים נוספים: שיעול? שלשולים או הקאות? צריבה במתן שתן? האם בגן אליו היא הולכת או בסביבתה הקרובה יש חולים שייתכן כי נדבקה מהם? לאור העובדה כי מדובר ב-4 ימים של חום בלבד, וכי כל הבדיקות שנערכו תקינות - לא נראה כי יש מקום לדאגה. אם החום יימשך עוד מספר ימים או שיופיעו סימפטומים אחרים - פני שוב אל רופא הילדים שלה.