השימושים בתרופה להרפיית שרירים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם התרופה פרטן (בנזהקסול) נועדה להרפיית שרירים? האם היא יכולה לסייע בהרפיית שרירי הפה ולאפשר דיבור ברור יותר? האם ניתן לתת אותה למי שסובל מבעיות קרישיות ונוטל תרופות לאיזון הקרישיות?

תשובה:
פרטן היא תרופה אנטיכולינרגית המיועדת לסובלים מתסמונת פרקינסון. ישנם מקרים בהם אנשים אשר אינם סובלים מפרקינסון אך סובלים מרעד במקומות שונים בגוף משתמשים בתרופות הניתנות לחולי פרקינסון, אך צעד זה צריך להיעשות בהמלצת נוירולוג המכיר את ההיסטוריה הרפואית של החולה, ובדרך כלל לאחר שנוסו תרופות אחרות. לתרופה זו יש תופעות לוואי, והן רבות ולא נעימות לחולה ולסביבתו, ולכן חולים מפסיקים לפעמים ליטול את התרופה אף על פי שהיא עוזרת להקטין את הרעד ממנו הם סובלים. אין התוויית נגד נטילת התרופה עם תרופות לקרישיות דם, אך מכיוון שאת לא מציינת באילו תרופות מדובר - קשה לי לענות לך על כך, ואני ממליץ לך לברר עם הרופא המטפל או עם הרוקח שנותן לך את התרופות. תוכלי למצוא מידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד