על המשמעות של HCG בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ביצעתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון, ערך ה- HGC היה 11,068. המחזור שלי איחר באופן קבוע בחצי השנה האחרונה ב- 3 שבועות - הייתי מקבלת מחזור כל 49 יום בערך. היום הייתי אצל רופא נשים והוא ראה שק הריון אך עדיין לא ראה דופק. לפי החישוב שאם המחזור שלי היה סדיר, אני צריכה להיות באמצע שבוע שביעי, אבל בשל האיחור גם יכול מאוד להיות שההריון עוד צעיר מזה. מה אומר ערך בדיקת הדם - 11,068? ומה הסיכויים?

תשובה:
מזל טוב, ערך ה HCG לא אומר כלום על מידת הצלחת ההריון, אלא שאת אכן בהריון. טווח הערכים של HCG הוא גדול, ולכן כל אישה והערכים שלה. החשיבות היא בקצב השינוי. גם אם את בשבוע 7, אין צורך לראות דופק, שמופיע סביב שבוע 10. לכן עד עכשיו הכול תקין. ד"ר יובל עצמון - אינפומד