בני בן ה- 4 רץ בצורה מוזרה (גב מוטה מעט באלכסון וברכיים נעולות) האם הדבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן ה- 4 רץ בצורה מוזרה (גב מוטה מעט באלכסון וברכיים נעולות) האם הדבר נובע מבעיה פיזית? מה עליי לבדוק אצלו? יש לציין כי הוא גבוה מאוד לגילו - 112 ס"מ, ומאז שנולד היה תמיד גבוה מאוד בגרף ההתפתחות.

תשובה:
הילד אכן גבוה ביחס לשאר הילדים בגילו. עליך לפנות לרופא אנדוקרינולוג ו / או לאורתופד ילדים על מנת לבדוק אותו ולהעריך האם יש קשר בין צורת הריצה לגובה.