הילד נולד עם פין גברי וללא אשכים נראים לעין. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה ב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/07/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

הילד נולד עם פין גברי וללא אשכים נראים לעין. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה בגיל יומיים לא נמצאו אשכים. נעשתה בדיקה של הימצאות הורמון הטסטוסטרון. תוצאותיה היו עם ערכים נמוכים - 0.8. אתמול נעשתה בדיקה להימצאות כרומוזום X. תוצאות יתקבלו רק בעוד שבוע. אנו מודאגים מאוד ומעונינים לדעת: 1 . יותר פרטים על הנושא. 2 . היכן ניתן ללמוד ולהכיר הנושא. 3 . מה המשך התהליך בכל אחת מהתוצאות שנקבל בעוד שבוע. 4 . מה האפשרויות לטיפול בנושא. 5 . האם יש בדיקות נוספות נדרשות.

תשובה:
ישנן כמה סיבות לאשכים טמירים- פגות, בעיה בירידת האשכים, בעיות הורמונליות ועוד. במקרה של אשכים טמירים דו- צדדית חייבים לעשות בדיקה גנטית לברור כרומוזומלי, שמא מדובר במטען גנטי נקבי עם עודף הורמונים זכריים בגלל פעילות יתר של בלוטת האדרנל. כמו"כ יש לבצע בדיקות הורמונליות להורמוני מין זכריים ו HCG. הטיפול הורמונלי ו/או ניתוחי. אנא קראו על הנושא כאן- http://www.cornellurology.com/uro/cornell/pediatrics/cryptorchidism.shtml