תגובה חריפה לעקיצות יתושים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת חמש וחצי ומאוד רגישה לעקיצות יתושים. אנו משתדלים ברוב הימים והלילות למנוע עקיצות על ידי מריחת חומרים דוחי יתושים ובעזרת מכשיר חשמלי, אך אם אנחנו מפספסים בכמה דקות היא נעקצת, ואז מופיעה נפיחות מבהילה וממש מעוותת את המקום, זה יכול להיות ביד, ברגל, באצבע ובמקומות אחרים. לפני יומיים היא נעקצה ככל הנראה, והעקיצות לא ממש גרדו לה כמו שכאבו מאוד, ואי-אפשר בכלל היה לגעת ולשים משחה, ואתמול סביב העיגול האדום של העקיצה (או מה שנראה לפחות עקיצה) יש עיגול בצבע כחול כהה גדול. האם גם זו תופעה של רגישות? היא מקבלת בשלושת הימים האחרונים Aerios - תרופה אנטי היסטמינית ומקומית. אני מורחת לה בעדינות טראומיל, משחה הומאופתית. בדרך כלל, אחרי כל עקיצה אני לוקחת אותה לרופאה. האם עקב הופעת הצבע הזה יש לקחת אותה לרופאה? האם הגיוני שעקיצה תגרום לכך?

תשובה:
עקיצות יתושים מתבטאות בדרך כלל בגרד, באודם מקומי ובמעט נפיחות במקום העקיצה. הסימן חולף תוך יומיים עד עשרה ימים. יש הבדלים בין אנשים שונים בחומרת התגובה או הרגישות לעקיצות, ובילדים התגובות המקומיות בדרך כלל קשות יותר. מידת הנפיחות תלויה גם באזור העקיצה: אזורים רגישים, כמו שפתיים ועיניים, נוטים להתנפח יותר. לעיתים מופיעות שלפוחיות במקום העקיצה. אני לא חושבת שאחרי כל עקיצת יתוש כדאי לקחת אותה לרופאה, וסביר ששינוי הצבע הוא חלק מן התגובה המקומית לעקיצה, אך מכיוון שלא בדקתי אותה, ואת מתארת עקיצות שונות מאוד מן העקיצות הרגילות שלה - דווקא במקרה זה הייתי לוקחת את הילדה לבדיקה. ד"ר ליה עשת - אינפומד