זיהום אחרי פירסינג בטבור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 14. עשיתי לא מזמן פירסינג בטבור. כמעט חודש אחרי, נכנסתי לבריכה. מאז התחיל קצת לגרד לי ונראה לי שיש לי אינפקציה. מה עושים? האם זו באמת אינפקציה?

תשובה:
זיהום (אינפקציה) מאופיין באודם, חום אזורי, נפיחות ולעיתים גרד ומוגלה. יכול להיות שיש לך זיהום באזור זה, והעובדה שהיית בבריכה בהחלט מגדילה את הסיכויים שמדובר בזיהום. אם זו הבעיה, ניתן לנסות לטפל באנטיביוטיקה, אך הדרך הכי טובה להיפטר מהזיהום היא להוציא את העגיל הגורם לגירוי מתמיד של העור. הסיכון בזיהום לא מטופל הוא האפשרות שהוא ידרדר ויתפשט לאזורים סמוכים ולדם, ואז הטיפול כבר יותר מסובך. פני לבדיקת רופא. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד