בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה שיכולה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה שיכולה להיעשות בקליניקה של גינקולוג, והיא מהווה כלי עזר חשוב לאבחון מצבים פתולוגיים ברחם, שביטויים בדרך כלל דימום וגינלי. הבדיקה נועדה לשלול בעיקר סרטן של רירית הרחם, ששכיח יותר בגיל

תשובה:
בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה שיכולה להיעשות בקליניקה של גינקולוג, והיא מהווה כלי עזר חשוב לאבחון מצבים פתולוגיים ברחם, שביטויים בדרך כלל דימום וגינלי. הבדיקה נועדה לשלול בעיקר סרטן של רירית הרחם, ששכיח יותר בגיל הבלות, אך לעיתים משמשת גם לבדיקת מצב הרירית במצבי חוסר פוריות. בעבר לקיחת דגימה מהרחם חייבה פרוצדורה מסובכת תחת הרדמה כללית, דמויית הפלה, אך היא הוחלפה בבדיקת הפיפל שיש לה אותה מידה של דיוק. הבדיקה נחשבת לבטוחה, עם מעט סיבוכים וקלה בהרבה הן לרופא והן לנבדקת. לפרטים נוספים- http://www.aafp.org/afp/20010315/1131.html http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003917.htm [13/01/2004]