ניתוח קיסרי (3)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עד כמה מהר ניתן לחזור לפעילות גופנית מאומצת אחרי ניתוח קיסרי?

תשובה:

חזרה לפעילות שגרתית, או יתרה מזאת, לפעילות גופנית מאומצת לאחר ניתוח קיסרי צריכה להיעשות בזהירות ובהדרגתיות. אל לאישה להתאמץ יתר על המידה בשבוע-שבועיים הראשונים לאחר הלידה, כיוון שהצלקת הניתוחית עדיין טרייה ולוקחים מספר שבועות עד להחלמה מלאה שלה. מאמץ גופני רב ומוקדם מדי, עלול להחליש את הצלקת הניתוחית בדופן הרחם או בעור, ולהביא לפתיחה של החתך הניתוחי. הסכנה הטמונה בכך היא סכנת דימום וקרע פנימי שיצריכו ניתוח חוזר מיידי. מקובל לשוב לפעילות גופנית מתונה לאחר כשלושה-ארבעה שבועות מהניתוח הקיסרי. כך בהדרגה תוך מספר שבועות נוספים ניתן לשוב לפעילות גופנית מאומצת באופן שגרתי.