תופעות לוואי של התרופה ציפראמיל קיבלתי ציפראמיל (ציטאלופראם) נגד דיכאון.
מאת: מערכת אינפומד
2 דקות קריאה
שאלה:

תופעות לוואי של התרופה ציפראמיל קיבלתי ציפראמיל (ציטאלופראם) נגד דיכאון. חושש לקחת את התרופה רק בגלל תופעות הלוואי (כאב ראש , בחילות, הקאות). עד כמה תופעות הלוואי שכיחות ? עד כמה התרופה יעילה ?

תשובה:
ציפרמיל או רסיטל (חומר פעיל: ציטאלופראם) שייך לקבוצת התרופות נגד דיכאון הפועלות על-ידי עיכוב הספיגה מחדש של סרוטונין בתאי המוח SSRI - Selective) Serotonin Reuptake Inhibitor). סרוטונין הוא מעביר עצבי החיוני לפעילות תקינה באזורי המוח האחראים על מצבי רוח וחשיבה. פעילות התרופות גורמת לעלייה ברמות הסרוטונין, הנמוכות בחולי דיכאון. בסך הכל פרופיל תופעות הלוואי של ציפרמיל או רסיטל דומה לזה של תרופות אחרות ממשפחת ה SSRI, ויעילותה הקלינית דומה להן. תופעות הלוואי הנפוצות (אצל יותר מ 10% מהמשתמשים) של ציפרמיל כוללות: בחילה - כדי למנוע תופעת לוואי זו ניתן לקחת את התרופה לאחר האוכל. בד"כ הבחילה נעלמת לאחר מספר ימים. יובש בפה - ניתן ללעוס מסטיק ללא סוכר, או למצוץ סוכריה קשה ולשתות הרבה מים. חוסר שינה - אם נתקלים בתופעת לוואי זו כדאי להתייעץ עם הרופא, אשר יכול להמליץ על נטילת התרופה בבוקר, או לשנות את המינון. תופעות לוואי פחות נפוצות (אצל פחות מ 10% מהמשתמשים): כאבי ראש - כדי להתגבר על כך ניתן לקחת אקמול. פגיעה בתפקוד המיני - יש להתייעץ עם הרופא. ייתכן וירידה במינון תעזור. שלשול - מומלץ לשתות הרבה מים. אם השלשול נמשך יותר מיום יש לפנות לרופא. חוסר מנוחה, אי-שקט - קורה בדרך-כלל בתחילת הטיפול ונעלם עם הזמן, לאחר מספר שבועות. צמרמורות - אם תופעת לוואי זו נמשכת ומטרידה יש לדווח לרופא. במקרים נדירים יכולה להופיע פריחה או תגובה אלרגית. במקרה כזה יש להפסיק את התרופה ולפנות מיידית לרופא. רשימה זו אינה כוללות את כל תופעות הלוואי, ויש לדווח לרופא על כל תופעה יוצאת דופן או שינוי בהרגשה. חשוב לזכור שמדובר בתופעות לוואי אפשריות, וייתכן כי לא תסבול מאף אחת מהן ! לציטאלופראם, כמו לשאר התרופות נוגדות הדיכאון, לוקח זמן לעבוד, וייתכן ויחלפו 4 שבועות או יותר עד שההשפעה תורגש במלואה. לכן חשוב להתאזר בסבלנות ולקחת את התרופה על-פי ההוראות.