מבקשת לדעת מספר מונחים מספירת דם שגרתית ומשמעות החריגה מהתחום הנורמלי ו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מבקשת לדעת מספר מונחים מספירת דם שגרתית ומשמעות החריגה מהתחום הנורמלי והם- MPV, HCT, TSH

תשובה:
MPV משמעו נפח ממוצע של הטסית, HCT זה המטוקריט - אחוז התאים האדומים בדם, TSH זה מדד לתפקוד בלוטת התריס- כאשר ערך זה נמוך, יש תפקוד יתר בבלוטה; כאשר הוא גבוה, יש תת פעילות הבלוטה.