האם רגישות ליוד משפיעה על בלוטת התריס?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי רגישות ליוד והייתי מעוניינת לדעת אם רגישות מסוג זה יכול להשפיע על בלוטת התריס.

תשובה:
בדרך כלל, רגישות ליוד איננה משפיעה על בלוטת התריס. הרגישות, או תגובה אלרגית, מתבטאת רק בריכוז יחסי גבוה של יוד (כגון תרופות או חומרי ניגוד), ולא בריכוזים נמוכים שנמצאים במאכלים למיניהם, שבדרך כלל מספיקים לתפקוד תקין של בלוטת התריס. בכל מקרה, כדאי לבדוק את תפקוד בלוטת התריס כדי לוודא שאת אכן צורכת מספיק יוד דרך האוכל. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד