שאלות ותשובות - עמוד 92

האם יש טיפול תרופתי במחלת הנשיקה (אצל ילד בן שנתיים ו- 4 חודשים) ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא. פשוט מחכים שזה יעבור. הטיפול התומך כולל מנוחה, שתיה מרובה, אקמול להורדת החום וכאבי השרירים. קרא עוד

בכוונתי לטוס לדרום אמריקה. במהלך הטיול אהיה בעיר לה פז שבבוליביה  הממוקמת בגובה 3632 מ'.  על-פי שמועות ששמעתי מחברים ישנה תופעה של מחלת גבהים אשר רוב  המבקרים בעיר יסבלו / סובלים ממנה לפחות בימים הראשונים של שהותם.  כיצד אוכל להתמודד עם המצב?  האם יש
בכוונתי לטוס לדרום אמריקה. במהלך הטיול אהיה בעיר לה פז שבבוליביה הממוקמת בגובה 3632 מ'. על-פי שמועות ששמעתי מחברים ישנה תופעה של מחלת גבהים אשר רוב המבקרים בעיר יסבלו / סובלים ממנה לפחות בימים הראשונים של שהותם. כיצד אוכל להתמודד עם המצב? האם יש
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

הבעיה במקומות גבוהים היא לחץ ברומטרי נמוך ולחץ חלקי של חמצן נמוך יחסית. מחלת גבהים משפיעה באופן כלשהו כמעט על מחצית מהאנשים שעולים לגובה 4200 מטרים בבת אחת, תוך 8 עד 96 שעות מההגעה למקום. יש אנשים שאצלם הסימפטומים מתחילים כבר מגובה 2500 מטרים ואילך. הסימפטום השכיח ביותר של מחלת גבהים הוא כאב ראש. פרט לו ייתכנו הפרעות בשינה, חוסר תיאבון, עייפות, בחילות והקאות. תופעה נוספת נדירה יותר היא קושי בנשימה הנגרם ע"י בצקת ריאות. הדרך הכי טובה למניעה היא- א. עליה הדרגתית בגובה, במידת האפשר. יש לעלות 1000 מטר ביום החל מגובה 2500-3000 מטרים. ב. שתיה מרובה. ג. הגבלת הפעילות הגופנית בימים הראשונים לאחר העליה לגובה. תרופה בשם דיאמוקס במינון 250 מ"ג בשניים- שלושה לילות שלפני העליה לגובה וכן בשלושת הלילות הראשונים. קרא עוד

ישנם הרבה חיסונים הניתנים בגיל שנה ולכל אחד מהם תופעות לוואי  אפשריות שונות. השכיחה ביותר היא חום.   תוכלי לקרוא על חיסונים ותופעות הלוואי שלהם בפורטל שלנו בקישור-   http://www.infomed.co.il/immun.asp
ישנם הרבה חיסונים הניתנים בגיל שנה ולכל אחד מהם תופעות לוואי אפשריות שונות. השכיחה ביותר היא חום. תוכלי לקרוא על חיסונים ותופעות הלוואי שלהם בפורטל שלנו בקישור- http://www.infomed.co.il/immun.asp
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ישנם הרבה חיסונים הניתנים בגיל שנה ולכל אחד מהם תופעות לוואי אפשריות שונות. השכיחה ביותר היא חום. תוכלי לקרוא על חיסונים ותופעות הלוואי שלהם בפורטל שלנו בקישור- http://www.infomed.co.il/immun.asp או באתר- http://starmed.tapuz.co.il/DOH/Vaccinations [28/04/2003] קרא עוד

אני בת 31. בספירת דם שעברתי כל הבדיקות היו תקינות למעט lym 18.8% (לפי מה שכתוב בבדיקה, הערך הנמוך ביותר צריך להיות 20%). בבדיקות משנים קודמות הערך היה 26.4%. אני בריאה בדרך כלל, והסיבה היחידה שבגינה נבדקתי היא תכנון הריון. הבדיקה בוצעה בהיותי במחזור,
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

המספר שציינת הוא אחוז הלימפוציטים מכלל הספירה הלבנה. אם אחוז הנויטרופילים (Neut%) קצת גבוה מן הנורמה, כמו שיכול להיות במחלות זיהומיות, דלקות או מצבי דחק, אחוז הלימפוציטים יורד ביחס אליו. חשוב יותר להסתכל על הערך האבסולוטי. זה נמצא בדרך כלל בתחתית דף הספירה, וכתוב ליד הערך הנמדד abs, כלומר absolute count. בדקי שהספירה האבסולוטית תקינה. אם כן, הכל בסדר. אם יש חריגה מינימלית מהגבול התחתון של הנורמה, זה לא סוף העולם, אבל באופן כללי, הערכים צריכים להיות בטווח. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

לאחר ניתוח קוניזציה, בעקבות אבחנה של CIN 3, האם שימוש בקונדום על ידי בן זוג חדש שאינו נושא את וירוס הפפילומה, יגן עליו מהידבקות בפפילומה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

קונדום אינו מספק הגנה מושלמת נגד וירוס הפפילומה. חשוב מאוד מיקום היבלת. אבל לאחר קוניזציה בה מוסרים הנגעים, הסיכוי להידבקות נמוך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

מהו הפגם התורשתי הגורם למחלת הסוכרת והאם ניתן לאתר אותו ע"י  בדיקות גנטיות
מהו הפגם התורשתי הגורם למחלת הסוכרת והאם ניתן לאתר אותו ע"י בדיקות גנטיות
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ישנם מספר גנים הקשורים למחלה, אך עדיין לא פותחה רוטינה של בדיקות גנטיות לסוכרת, והנתונים הם מחקריים ואינם שלמים עדיין. כמו כן יש משקל רב להשפעה סביבתית, כמו לדוגמה השמנת יתר, הרגלי תזונה ופעילות גופנית בקשר לסוכרת מבוגרים (מסוג 2). קרא עוד

קראתי הרבה תכנים על סיכונים בהידבקות באיידס בשל יחסי מין, וככל שאני קורא יותר, אני מבולבל יותר. במקומות מסוימים אני קורא שבמצב מסוים יש אפס סיכון להידבקות, ובמקומות אחרים כתוב שיש בו סיכוי להידבקות.   לדוגמה, ביחסי מין אוראליים הטרוסקסואליים יש 4 כיו
קראתי הרבה תכנים על סיכונים בהידבקות באיידס בשל יחסי מין, וככל שאני קורא יותר, אני מבולבל יותר. במקומות מסוימים אני קורא שבמצב מסוים יש אפס סיכון להידבקות, ובמקומות אחרים כתוב שיש בו סיכוי להידבקות. לדוגמה, ביחסי מין אוראליים הטרוסקסואליים יש 4 כיו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

נתחיל במשפט אותו לומד כל סטודנט לרפואה החל מן השנה הראשונה: ברפואה, כמו באהבה, אין "אף פעם" ואין "תמיד": אין אפס או מאה אחוז. ולכן, גם אם תעמוד עם אקדח מול רקתי, עדיין לא אוכל לתת לך תשובה עם הוודאות המוחלטת אותה אתה מחפש. ובכל זאת, בשביל לא להשאירך וחצי תאוותך בידך, אתן לך מידע. כמות נגיף האיידס ברוק קטנה מכדי להדביק (כפי שטען פעם אחד ממורי, צריך כמות של כמה ליטרים של רוק בשביל להדביק באיידס), כך שהגבר הנמצץ או האישה שיורדים לה אינם נמצאים בשום סכנת הדבקה. לעומת זאת, ניתן למצוא את הנגיף בנוזל הזרע ובהפרשות הנרתיק, ולכן יש סכנה מזערית (קטנה מ- 1:100,000) לגבר שיורד לאישה או לאישה שעושה לגבר או לגבר שעושה לגבר. הסיכון להדבקה תלוי בכמות הנגיף בזרע או בהפרשות הנרתיק ובמצב הפה והחניכיים, כך שאם ה"נמצץ", למשל, הוא גבר שאינו מטופל ויש בדמו כמות נכבדת של נגיף, הסכנה להידבק ממנו גבוהה יותר, או אם החניכיים פגועות מאוד, חבולות או נגועות בהרפס, הסיכון להידבק גבוה יותר. גם במקרים אלה הסיכון נמוך מאוד, אך אינו אפסי. הסיכון להידבק במין אוראלי ממחלות חיידקיות כמו זיבה, כלמידיה ועגבת גבוה בהרבה מן הסיכוי להידבק באיידס, וזאת כיוון שאלה חיידקים המופרשים בקלות מהזרע או מהפרשות הנרתיק, או הנמצאים על הפין ובשפתי הנרתיק ומועברים בקלות יחסית ומדביקים. אלה מחלות הפיכות, שטיפול אנטיביוטי מתאים לאחר אבחנתן מביא להחלמה מלאה. מחלות נגיפיות כמו הרפס ונגיף הפפילומה נגרמות על ידי נגיפים המועברים במגע מיני, אך יכולים לעבור גם במגע אורלי, אם כי לא ביעילות גבוהה. שיעור ההדבקה כנראה גבוה יותר מאשר עם נגיף האיידס, אך עדיין נמוך בהשוואה למחלות החיידקיות. לאחר הדבקה אין טיפול מרפא, אולם אלה מחלות שבדרך כלל אינן מסכנות חיים, אלא במקרה הגרוע רק גורמות חוסר נוחות. לסיכום, כל גורם המועבר במגע מיני יכול לעבור גם במגע אורלי, מי פחות ומי יותר, ואם אתה רוצה להימנע לחלוטין, יש להימנע ממגע אורלי (זו לא המלצתנו ומערכת אינפומד אינה ממליצה או לא ממליצה על תנוחות ספציפיות). אם מחפשים ביטחון של 100%, אפשר להרוס את חיי המין, כמו שניתן להרוס את כל החיים ולהוציא מהם את החלק המהנה כאשר מחפשים ביטחון של 100%. ישנם אנשים הסובלים מחרדות שאינם יוצאים מהבית בגלל הפחד להידרס, אינם טסים בגלל הפחד להתרסק, ואינם מקיימים יחסי מין בגלל הפחד להיפגע. יש לשקול כל סיכון אל מול הסיכוי לחיים טובים ומהנים, וזה כולל גם יחסי מין. ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

אם בילד בן 4 מגלים כף רגל שטוחה, האם הילד צריך לקבל מדרסים מאורתופד, או לא מטפלים בזה בכלל?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

כף רגל שטוחה, הידועה בכינוי Club foot, היא מצב שכיח באוכלוסייה, וסיבתה אינה ברורה דיה. הטיפול במצב זה תלוי במספר רב של גורמים, ביניהם מידת העיוות, חלקי כף הרגל המעורבים, מידת גמישות כף הרגל והתגובה לטיפול שמרני. ברובם המוחלט של המקרים מנסים תחילה טיפול שמרני, על ידי טכניקות מניפולציה שונות או שימוש במדרסים. שוקלים ניתוח רק במקרים בהם העיוות הוא בדרגת חומרה מתקדמת, מקיף מבנים גרמיים, או הופך לבלתי גמיש ולכן אינו מתאים לטיפול שמרני. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

האם ילד הסובל מחוסר ב- G6PD אמור לקבל חום גבוה ולסבול מכאבי בטן יותר מאחרים, או שכדאי לחפש סיבות אחרות לחום?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא, אין סיבה לכך, אלא אם כן הילד נחשף לאחד החומרים הגורמים להתפרצות. כדאי לחפש בכל מקרה את הסיבה לחום הגבוה. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

האם יש תחליפים טבעיים לתרופות  סיאליס  וויאגרה, אשר נמכרים בבתי המרקחת, ואין להם תופעות לוואי?
האם יש תחליפים טבעיים לתרופות סיאליס וויאגרה, אשר נמכרים בבתי המרקחת, ואין להם תופעות לוואי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ישנם בשוק מגוון טיפולים טבעיים לבעיות זקפה, ביניהם Natureon, V More וכדומה. ישנם גם תוספי תזונה וצמחי מרפא שונים המשפרים את זרימת הדם בגוף ועל ידי כך מסייעים בבעיות הזקפה. איתור הסיבה לאין האונות, שיכול להיות מתח נפשי או תזונה לקויה, וטיפול בה, יכול לסייע. איני מומחית ברפואה טבעית, ולכן, כדי להתאים לך טיפול, אמליץ להתייעץ עם מטפל מתאים. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר קורנליוס נאסר
ד"ר קורנליוס נאסר עיניים
מומחה רשתית כירורגית , רופא בכיר ומנתח במחלקת עיניים מרכז רפואי אסף הרופא