שאלות ותשובות - עמוד 93

האם הפרעות שינה ובעיית עייפות יכולים להיגרם כתוצאה מהפרעות בדרכי הנשימה, אלרגיה וצינון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בהחלט כן. אם יש חסימה בדרכי הנשימה הגורמת לאפניאה (דום נשימה), הדבר עלול לגרום להפרעות שינה, עייפות כרונית וכן הלאה. ניתן לבצע מבחן שינה כדי להגיע לאבחנה מדויקת. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

בני בן 12, ומקבל טיפול תרופתי, שהתחיל בהדרגה. היום הוא מקבל חצי כדור של  פריזמה 20 מ"ג בערב לפני השינה, בבוקר כדור של 10 מ"ג  ריטלין SR. הרופא ביקש להוסיף כדור ריטלין בצהריים, והמרשם שנתן הוא של 20 מ"ג. האם זו לא קפיצה מהירה של במינון
בני בן 12, ומקבל טיפול תרופתי, שהתחיל בהדרגה. היום הוא מקבל חצי כדור של פריזמה 20 מ"ג בערב לפני השינה, בבוקר כדור של 10 מ"ג ריטלין SR. הרופא ביקש להוסיף כדור ריטלין בצהריים, והמרשם שנתן הוא של 20 מ"ג. האם זו לא קפיצה מהירה של במינון
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא לגמרי ברור לי מה שאת מספרת לגבי סוגי הכדורים. ריטלין נמצא בכמה תכשירים: ריטלין "רגיל", בכדור של 10מ"ג, אשר משפיע למשך 4 שעות; ריטלין SR, כדור של 20 מ"ג, אשר משפיע למשך 8-6 שעות; יש גם ריטלין LA, בכמה מינונים, המשפיע למשך 8-6 שעות; וקונצרטה בכמה מינונים, כדור שמשפיע למשך כ-12 שעות. אני מניחה כי הרופא שלכם התכוון לתוספת של ריטלין "רגיל" במינון 20 מ"ג בצהריים, אך אינני בטוחה. המינון נקבע הן לפי גודל הילד (גילו וגודלו הפיזי, הנמדד לפי משקלו) והן לפי התגובה הקלינית, זאת אומרת, לפי מידת השיפור עם מינון מסויים ולפי תופעות הלוואי, אם יש כאלה. לסיכום, לצערי תהיי חייבת לברר עם הרופא המטפל למה בדיק הוא התכוון על מנת לתת לילד את הטיפול שמומלץ עבורו. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

אני בת 42. זה חודשיים וחצי שאני סובלת מכאבי בטן תחתונה מצד שמאל. רופאה גסטרואנטרולוגית מקופת חולים הפנתה אותי  לבדיקת CT בטן ולאחר מכן  לבדיקת קולונוסקופיה. תוצאות שתי הבדיקות היו תקינות.   מאחר שכאבי הבטן לא חלפו, היא רוצה להפנות אותי  לבדיקת גסטרוס
אני בת 42. זה חודשיים וחצי שאני סובלת מכאבי בטן תחתונה מצד שמאל. רופאה גסטרואנטרולוגית מקופת חולים הפנתה אותי לבדיקת CT בטן ולאחר מכן לבדיקת קולונוסקופיה. תוצאות שתי הבדיקות היו תקינות. מאחר שכאבי הבטן לא חלפו, היא רוצה להפנות אותי לבדיקת גסטרוס
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

אכן, בדיקת גסטרוסקופיה בודקת את אזור הקיבה ותחילת המעי הדק, ופתולוגיות באזורים אלו מאופיינות בכאבים ברום הבטן ולא בבטן השמאלית התחתונה. כמו כן, החיידק הליקובקטר פילורי, שנוכחותו נבדקת בתבחין הנשיפה, כנראה שאינו גורם לכאבים שאת מתארת. עם זאת, מאחר שהבדיקות שביצעת עד כה היו תקינות, אני מניחה כי הרופאה רוצה לשלול בעיה כלשהי במעי, שכן ברפואה תמיד ישנם יוצאים מהכלל, ומטופלים יכולים לסבול גם מתסמינים לא אופייניים. לא אוכל להמליץ לך לגבי ביצוע הבדיקה, זוהי החלטה שלך. אם אינך סובלת מאוד, תוכלי לדחות את ביצועה לזמן מה ולראות בינתיים אם יש שינוי במצבך. לפי מה שתיארת אין דחיפות בעניין. כל טוב, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד קרא עוד

עברתי  בדיקת פאפ. היום התקשרו מהמרפאה ואמרו לי שהתשובות הגיעו, ושאני צריכה להגיע לרופאה ולהתחיל טיפול אנטיביוטי. מה זה אומר על תוצאות הבדיקה? האם זה מעיד על תאים סרטניים?
עברתי בדיקת פאפ. היום התקשרו מהמרפאה ואמרו לי שהתשובות הגיעו, ושאני צריכה להגיע לרופאה ולהתחיל טיפול אנטיביוטי. מה זה אומר על תוצאות הבדיקה? האם זה מעיד על תאים סרטניים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בדיקת pap smear נועדה לאבחון מוקדם של שינויים סרטניים בצוואר הרחם. בבדיקה לוקחים דגימה של תאים מצוואר הרחם ומסתכלים עליהם במיקרוסקופ. לעיתים מתגלים בבדיקה באופן מקרי גם זיהומים בנרתיק, כגון פטריה, הרפס או טריכומונס. לפי מה שנאמר לך, לא נמצאו תאים סרטניים, אבל נמצא זיהום כלשהוא שיש לטפל בו. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בת 42, ארבעה חודשים לאחר לידה. בתוצאת בדיקת שתן נתגלה פרוטאין ברמה של 10מ"ג/דצליטר, וקראטינין תקין. לפני חודשיים לערך לא היה פרוטאין. מה לעשות? בנוסף, נמצאה אצלי רמת LDL של 76 מ"ג ורמת HDL של 69 מ"ג. האם יש לשים לב לזה? הכולסטרול ת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

עלייך לבצע איסוף שתן של 24 שעות ולקבוע מהי הפרשת החלבון היומית. את הבדיקה עושים דרך קופת חולים, פני לרופא המשפחה לשם כך. כמות החלבון התקינה בשתן היא עד 150 מ"ג ליממה. אם יתקבל ערך גבוה מזה, יש לשלול בשלב ראשון מצבים שגורמים לעליה זמנית בהפרשת אלבומין (חלבון) בשתן. ככלל, מומלץ קודם כל לחזור שנית על הבדיקה, על מנת לוודא את אמינותה. מאמץ גופני חד, לחץ קיצוני ומחלת חום הן בין הסיבות לעליה זמנית בהפרשת חלבון. אם מדובר במצב קבוע, יש לשלול מחלה כלייתית. האם ידוע על סוכרת? בדיקות הכולסטרול שלך תקינות לחלוטין. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

לפני 3 חודשים היה לבני בן ה-4.5 חום עם פריחה מגרדת בגוף, בעיקר במפשעה ובפנים. החום נמשך יומיים, והלשון היתה מנוקדת. הוא קיבל  מוקסיויט עד שתגיע תוצאת המשטח. אחרי 5 ימים הפסקנו את מתן האנטיביוטיקה בהוראת הרופאה, כי במשטח לא היה סטרפטוקוק. הרופאה אמרה
לפני 3 חודשים היה לבני בן ה-4.5 חום עם פריחה מגרדת בגוף, בעיקר במפשעה ובפנים. החום נמשך יומיים, והלשון היתה מנוקדת. הוא קיבל מוקסיויט עד שתגיע תוצאת המשטח. אחרי 5 ימים הפסקנו את מתן האנטיביוטיקה בהוראת הרופאה, כי במשטח לא היה סטרפטוקוק. הרופאה אמרה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לפי מה שאת מתארת, יתכן שמדובר בשנית, או scarlet fever בלעז. זהו סוג של פריחה אשר נגרם על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס, הגורם גם דלקות בגרון. יתכן שהפריחה לפני כמה חודשים הייתה באמת על רקע ויראלי, ולכן משטח הגרון היה שלילי, והפריחה שהופיע עכשיו היא השנית. אני ממליץ לך לפנות חזרה לרופאה המטפלת על מנת שתבדוק זאת. לדעתי, יש נחוץ גם משטח גרון נוסף, על מנת לראות אם יש צורך באנטיביוטיקה. תוכלי לקרוא עוד על מחלת השנית בפורטל אינפומד על ידי שימוש במנוע החיפוש של אינפומד וכאן: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp40.asp קרא עוד

אני חולה באסתמה ובדלקות חוזרות בדרכי הנשימה, לפחות פעם-פעמיים בשנה, אשר מטופלות בדרך כלל באנטיביוטיקה. אני מעשן כ-10 סיגריות ביום.   בעקבות צנתור וירטואלי תקין נתגלו גם: "בשדות הריאות אוורור תקין בשני הצדדים, קשרית סובפלאורלית בקוטר 7 מ"מ ב
אני חולה באסתמה ובדלקות חוזרות בדרכי הנשימה, לפחות פעם-פעמיים בשנה, אשר מטופלות בדרך כלל באנטיביוטיקה. אני מעשן כ-10 סיגריות ביום. בעקבות צנתור וירטואלי תקין נתגלו גם: "בשדות הריאות אוורור תקין בשני הצדדים, קשרית סובפלאורלית בקוטר 7 מ"מ ב
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

קשריות הן ממצא שכיח. אחת הסיבות להימצאות קשריות הוא מצב דלקתי. לכן יתכן מאוד כי הקשריות קשורות לדלקות החוזרות. יש לעקוב אחר השתנות הקשריות (גדילה בגודל או במספר). תמיד יש להביא בחשבון אפשרות של תהליך גידולי ראשוני או משני. עליך להיות במעקב אצל רופא המשפחה. המעקב נעשה בבדיקות CT, בתדירות שיכולה לנוע בין 3 חודשים לחצי שנה, ואם אין שינוי - אפילו פעם בשנה. מצורף קישור למידע בנושא מתוך האתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_082806_10.htm קרא עוד

ביושבי בבית באחד הערבים הרגשתי לפתע דפיקות לב מואצות, אשר נמשכו כ-20 דקות. עשיתי בדיקה פשוטה עם השעון, והדופק היה 180 לדקה, דבר שלא נראה תקין. לא הייתי במתח ולא התרגזתי לפני כן, הייתי מאד נינוח. מאד אשמח לדעת מה גרם לזה ומה אני צריך לעשות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

הסיבות לדופק מואץ הן רבות ומורכבות, וכוללות בעיות בלב, מתח נפשי, בעיות בבלוטת התריס, מחלה בשם פאוכרומוציטומה ועוד. אם האירוע הי חד-פעמי ולא היה מלווה בכאבים בחזה או בהזעה, אין צורך בבירור, אך אם הוא חוזר על עצמו, חשוב מאוד לפנות לרופא המטפל לבדיקה גופנית ולהמשך בירור על ידי בדיקות דם, אקג, בדיקת מאמץ ועוד. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

אני בהריון בשבוע ה-12, וסובלת מפטריה חוזרת בנרתיק. ניסיתי טיפול  באגיסטן, אבל מייד אחרי שסיימתי את הטיפול הפטריה חזרה, ואני סובלת מגרד ויובש. ברצוני לדעת אם יש פתרון אפשרי, או שיכול להיות שבכלל מדובר בבעיה יותר חמורה? והאם קיום יחסי מין כאשר יש פטריה
אני בהריון בשבוע ה-12, וסובלת מפטריה חוזרת בנרתיק. ניסיתי טיפול באגיסטן, אבל מייד אחרי שסיימתי את הטיפול הפטריה חזרה, ואני סובלת מגרד ויובש. ברצוני לדעת אם יש פתרון אפשרי, או שיכול להיות שבכלל מדובר בבעיה יותר חמורה? והאם קיום יחסי מין כאשר יש פטריה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא ציינת בשאלתך למשך כמה זמן נטלת את האגיסטן, ואם גם השתמשת בתכשירים לטיפול מקומי אשר מומלצים בהריון, יותר מאשר טיפול דרך הפה. יכול להיות כי מדובר במזהם אחר, אך לדבריך, את סובלת מפטרייה חוזרת בנרתיק וכבר מכירה את הסימפטומים, ולכן נראה כי אכן מדובר בפטריה. בכל מקרה, אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג שלך לגבי בירור נוסף ולגבי האפשרות שמדובר בגורם אחר לסימפטומים. בנוגע לקיום יחסי מין, אין התוויית נגד לקיום יחסי מין בזמן הריון, אך מכיוון שאת סובלת מדלקת כלשהי, ויכול להיות שגם בן זוגך נדבק, על שניכם לשוב ולהיבדק, וכן להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל טיפול מתאים. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אנה וסילביצקי
ד"ר אנה וסילביצקי רפואה אסתטית
4.9
( 136 חוות דעת )
"ד״ר אנה מהממת סבלנית ומקצועית ביותר"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר עודד מרום
ד"ר עודד מרום פסיכיאטריה
מומחה בפסיכיאטריה של ילדים ונוער